Algemeen

Loket Leefbaarheid in aardbevingsgebied weer open

- advertentie -

Oldambt – Vanaf donderdag 4 september kunnen inwoners uit het aardbevingsgebied weer plannen indienen bij het Loket Leefbaarheid. Het Nationaal Programma Groningen stelt hiervoor de komende tien jaar 10 miljoen euro beschikbaar. Siem Jansen, directeur Nationaal Programma Groningen: “Het gaat om gezamenlijke plannen van inwoners die bijdragen aan prettig wonen in hun straat of dorp. We helpen graag om deze initiatieven verder te brengen.”

- advertentie -

Per project kan maximaal € 10.000,- aangevraagd worden. Het Loket Leefbaarheid is onder gebracht bij de organisatie Groninger Dorpen. Inwoners kunnen daar terecht met vragen en voor begeleiding bij het opstellen van een subsidieaanvraag.

Inwoners uit de gemeenten
Het Loket Leefbaarheid ondersteunt plannen van inwoners in de gemeenten Appingedam, Loppersum, Delfzijl, Midden-Groningen, Het Hogeland, Oldambt, de voormalig gemeente Winsum, de voormalige gemeente Ten Boer en het deel van Meerstad dat tot 2017 hoorde bij de voormalige gemeente Slochteren.

Eerste ronde
Voor de eerste ronde kunnen inwoners tot 7 oktober een subsidieaanvraag inzenden. Halverwege oktober gaat de beoordelingscommissie de aanvragen beoordelen. Er wordt maandelijks vergaderd. De deadline voor indienen is elke eerste maandag van de maand. Meer informatie? Kijk dan op www.loketleefbaarheid.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button