Op stap

Kunstencentrum De Klinker presenteert premièrefilm Instinct

- advertentie -

Winschoten – De 39ste editie van het Nederlands Film Festival opent op vrijdag 27 september met de film INSTINCT, het regiedebuut van Halina Reijn. De film is vanaf 3 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen, maar slechts 20 geselecteerde theaters mogen de film al voor deze datum laten zien. Cultuurhuis De Klinker is het enige theater in Noord Nederland waar u op vrijdag 27 september om 21.00 uur deze film al kunt bekijken.

- advertentie -

Ervaren psychologe Nicoline (Carice van Houten) begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris (Marwan Kenzari), een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

INSTINCT is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Dit festival vindt jaarlijks, aan het begin van het najaar, plaats in Utrecht. Tijdens dit festival worden diverse films aangeboden. De beste projecten worden vervolgens gekroond met het Gouden Kalf. De film wordt in De Klinker dan ook vertoond met een feestelijk tintje. Bezoekers zijn vanaf 20.30 uur welkom en ontvangen bij binnenkomst een glaasje champagne en worden getrakteerd op een act van het Kunstencentrum. Daaropvolgend wordt om 21.00 uur de film vertoond.

Nieuwsgierig? Deze premièrefilm is op vrijdag 27 september om 21.00 uur te zien in Cultuurhuis De Klinker. Kaarten voor de film zijn te verkrijgen via www.indeklinker.nl of via de theaterkassa.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button