Sport

Ons Oranje wint van onze Oosterburen onder toeziend oog van Oldambtsters

- advertentie -

Winschoten/ Hamburg(D) – Na de WK finale van de dames afgelopen zomer in Lyon werd het idee geboren om een Winschoter Oranje supporters club op te richten. Initiatiefnemer Andy Lingbeek kreeg een grote groep fanatieke voetbalfanaten zover om wedstrijden van Oranje te bezoeken. De vaste groep van “Lyon” werd uitgebreid met meerdere nieuwe gezichten. Er werd gekozen om het duel Duitsland – Nederland te bekijken als eerste officiële duel van het gezelschap uit Sodom.

- advertentie -

Lees ook: Supporters uit Winschoten: “Een ervaring rijker en een illusie armer”

Het duel dat bestempeld wordt als de wedstrijd der wedstrijden voor de mannen met de Nederlandse leeuw op het tricot, werd gespeeld in het Volksparkstadion van HSV in Hamburg. Na een gezellige reis richting de Duitse havenstad werd eerst de Oranje zone aangedaan. Daar verzamelden duizenden Oranje fans zich. Vanaf daar werd koers gezet richting het stadion. Zingend en juichend trok de stoet door de straten in Hamburg. Deze werd begeleid door de Radio538 bus.

Initiatiefnemer Andy Lingbeek laat achteraf weten dat ook dit weer een topevenement was. “We kunnen haast niet wachten op het volgende duel tegen Estland.”

Het duel tegen de Duitsers eindigde ook nog eens in een historische 2-4 overwinning voor de Oranjehemden. Het feest was werkelijk ongelooflijk op de tribune. De beelden van Marco, Ruud en onze bondscoach Ronald Koeman doemden op en het EK’88 gevoel was te voelen in iedere vezel van de supporters uit Holland.

Wijlen Herman Kuiphof zou vandaag gezegd hebben: “Mensen!!! We zijn er vandaag niet ingetuind!”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button