Sport

Supporters uit Winschoten: “Een ervaring rijker en een illusie armer”

- advertentie -

Winschoten/ Lyon – Een ervaring rijker en een illusie armer. Zo voelde de nederlaag van de Oranje Leeuwinnen vanmiddag tegen het team uit de Verenigde Staten. “Zijn we er dan toch weer ingetuind?”,om in termen van wijlen Herman Kuiphof te spreken. Nee, dat was het zeker niet. Natuurlijk was het zuur dat de VAR besliste dat een penalty de voorsprong voor team USA betekende, maar de gehele wedstrijd domineerden ze de wedstrijd en gaven ze niks weg.

- advertentie -

Dit in tegenstelling tot de Oranjehemden. Veel balverlies, foute keuzes en veel spelers die niet het gewenste niveau konden etaleren. Uitzondering was de formidabele Sari van Veenendaal. Zij behoedde de ploeg voor een grote afstraffing. Natuurlijk is het jammer dat ook deze genenatie wederom naast de hoofdprijs grijpt, maar zo zijn de wetten in de sport. Er kan er maar één de beste zijn en dat waren vandaag de Amerikanen.

De reis, de belevenissen en de vriendschap tussen ouders en de kinderen waren echter onbetaalbaar. Alleen al de gehele dag in het centrum van Lyon was voor ons als groep onvergetelijk.

De kruitdampen zijn echter amper opgetrokken in het immense stadion van Olympique Lyon, maar wij zijn inmiddels alweer onderweg richting het koude Noorden. Morgenvroeg hopen we weer uit te kunnen stappen in Hoogeveen en staat het dagelijks leven weer op het menu voor zowel kids als ouders.

De afgelopen dagen hebben we geprobeerd om u, als lezer van blogs en artikelen over het wel en wee in het Oldambt, op de hoogte te houden van alle spannende avonturen van zes vaders en hun kroost. Heel veel leuke reacties mochten we verwelkomen via social media. Bij deze willen we nogmaals alle mensen bedanken, die mee hebben gewerkt aan het realiseren van deze unieke reis.

Namens,
Klaas Hofstee, Richard Lourens, Andy Lingbeek, Jeroen Blik, Johan Hilverts en Bert Koning.

Lees ook: 
Winschoters aangekomen op het Oranjeplein in Lyon
Winschoters onderweg in bus vol supporters naar Lyon

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button