Gemeente

Week van de Alfabetisering in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Van 9 tot 16 september is het de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week zetten verschillende organisaties in de regio zich extra in voor een samenleving waarin mensen zich een leven lang kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld door mensen kansen te geven om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen of omgaan met een computer of smartphone.

- advertentie -

Wethouder Bard Boon van Onderwijs zegt over deze Week van de Alfabetisering: “Mee kunnen doen is voor iedereen belangrijk. Daarom ben ik blij met alle activiteiten die inwoners een stap in de goede richting kunnen geven. Ik hoop dat inwoners een kijkje nemen.”

Programma in Oldambt
Het Taalhuis Oldambt is de drijvende kracht achter de activiteiten in de gemeente Oldambt.

Kunstmarkt, workshop, dans en muziek
Kunstmarkt met thema ‘De taal van kunst’ en de workshop ‘Voel je goed’. Met Filipijnse dans, pianomuziek van Irina uit Oekraïne, een preview van voorstelling ‘Rise of the Blue City’ en er zijn exotische hapjes en drankjes te proeven. dinsdag 10 september 13.00 tot 16.00 uur | De Klinker Winschoten

Voorstelling Rise of the Blue City
Muziektheatervoorstelling voor en door bewoners uit de regio Oost-Groningen donderdag 12 september 20.30 tot 22.00 uur | Havenkwartier Blauwestad

Taalhuis Oldambt
Het Taalhuis in Oldambt is er sinds 2016 voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of omgaan met computer om smartphone. Het Taalhuis werkt met rum 50 vrijwilligers. Ze zetten zich op dit moment in voor ruim 250 deelnemers. Het Taalhuis heeft een plek in de bibliotheek in cultuurhuis De Klinker aan het Oldambtplein.

Inwoners kunnen daar op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur binnenlopen om meer te leren of om kennis te maken. Daarnaast is er in Scheemda nog een Taalpunt in het gemeentekantoor aan de Brugstraat 2. Daar kunnen mensen op maandagmorgen tussen 09.00 en 11.30 uur terecht.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button