Algemeen

25 Jaar Radio Winschoten: Sport Lokaal en meer

- advertentie -

Winschoten – We hebben een aantal afleveringen geleden een afbeelding getoond van de zogenaamde “Driesmobiel” met daarin de latere bewoner Fokko Pettinga. Het vehikel heette echter officieel de Driesmobiel.

- advertentie -

In zijn speurtocht naar meer foto’s uit het grijze verleden vond Leo van der Sluis een portretje met daarop Dries in zijn mobiel, samen met de sponsor de Winschoter Glashandel.

(Lees verder onder de foto)

Ook plaatsen we met alle soorten van genoeg een afbeelding, waarbij we Dries in actie zien. Hij doet verslag van alweer een streekderby in onze regio. De verslaggevers van Sport Lokaal hadden natuurlijk veel aandacht voor de wedstrijden die ze bezochten. Maar we moeten eerlijk zijn, het was niet altijd eredivisieniveau wat we te zien kregen. Vandaar dat de mannen regelmatig wat humor in strijd gooiden en vooral Dries was daar een meester in. Een anekdote van zijn hand. Westerlee speelde een thuiswedstrijd en had moeite het net van de tegenstander te doen bollen.

Wat ik wel nog goed weet is dat Westerlee veel blessures had waardoor Johan Wortelboer werd gevraagd mee te doen. Johan speelde normaal gesproken in het 3e elftal en was een goede dribbelaar. Met de nadruk op dribbelaar. Vergeleken met Coen Moulijn was het een slow motion film. Maar goed, nood breekt wet. Warm lopen kon hij ook wel. Johan was een voetballer op zijn best zonder bal. Dus u snapt wel dat er vooraf al wat te lachen viel en als je het dan overkomt dat je vier meter voor open doel komt en zo schrikt dat je de bal zo hoog en hard over schiet dat de mensen op de rotonde in Winschoten moesten opletten dat ze de bal niet op hun hoofd kregen, kom je nooit meer van die herinnering af. Dat achtervolgt hem nu nog

(Lees verder onder de foto)

Dries was in de eerste jaren van ons bestaan technicus bij Sport Lokaal. Hij kon er absoluut niet tegen dat er van het draaiboek werd afgeweken. Dat afwijken van het draaiboek was mijn tweede natuur en dat stoorde hem dusdanig dat hij op een gegeven moment besloot acuut te stoppen. Gelukkig was op dat moment Paul Mellens ook in huis en hij had een klein beetje ervaring en daarnaast veel opgelet toen andere technici hun werk deden. Vanaf dat moment was Paul dus de technicus van dienst en dat heeft hij jaren gedaan

Programma’s kwamen en gingen en ik moet eerlijk bekennen dat het in sommige gevallen ook maar goed was ook. Vrij snel na de start van onze lokale omroep, werd de programmering verrijkt met een jazzprogramma dat door het leven ging onder de naam jazztime. De broers Henk en Hans waren niet alleen de samenstellers, maar presteerden het programma en verzorgden ook de techniek. Jazz Time had een specifiek publiek dat de makers een hoog waarderingscijfer gaf.

(Lees verder onder de foto)

Tot slot misschien wel onze grootste fan in de persoon van Harm (Appie) Kootstra, die we nooit te vaak vroegen mee te werken aan een actie of om zijn mening te geven over een onderwerp. Hier staat hij in vol ornaat  in een kermisattractie bij de start van een sponsorloop.

(Lees verder onder de foto)

Hij was ook de “dupe” van onze meest geslaagde 1 april grap. In de studio hadden we bezoek van Nellie Cooman, die de nieuwe sportschool van Anne Delis zou openen. Met haar bedachten we de 1 april grap, die er op neer kwam dat zij die dag er op, een openbare sprinttraining zou geven in het stadspark. Er kwamen redelijk veel atleten in spe op af, onder wie inderdaad Appie Kootstra. Kootstra nam een aantal jaren later revanche met een eveneens succesvolle aprilgrap rond de Winschoter gevangenis.


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button