Weerbericht

Nazomer weer snel voorbij, volgend weekend opnieuw?

- advertentie -

Landelijk – Het is volop nazomer met veel zon en hoge temperaturen. Vanmiddag wordt het 19-24 graden en in Limburg wellicht 25 graden. Het nazomerse weer blijft beperkt tot dit weekend, want vanuit het noorden volgt regen en morgen afkoeling. Het vrij koele weer houdt aan tot en met donderdag, daarna kan de temperatuur weer een aantal graden stijgen. Verder blijft het aanhoudend droog, want ook komende week wordt nagenoeg geen regen verwacht.

- advertentie -

Het is vandaag prachtig weer om er lekker op uit te trekken. De zon schijnt volop en het is droog. De temperatuur stijgt naar 19 graden op de Wadden en naar 20-22 graden in het westen, midden en oosten van het land. In het zuiden wordt het 23-24 graden en in Limburg kan wellicht de zomerse 25 graden worden aangetikt.

Regen laat nazomer verdwijnen
In de loop van de dag neemt vanuit het noorden de bewolking toe en later vanmiddag en vanavond volgt in het noorden enige regen. De regen trekt vannacht en morgen over het land naar het zuiden. Morgenmiddag is het weer droog met opklaringen. De temperatuur stijgt naar 17 graden in het noorden en 20 graden in het zuiden van het land.

Na morgen is van nazomerweer even geen sprake, want met een noordenwind wordt frisse lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 16-18 graden. Daarmee is het kouder dan normaal, want 18-20 graden is half september gebruikelijk.

Volgend weekend weer nazomer?
Later in de week lijkt de stroming te draaien van noord naar zuid. Dat heeft een positief effect op de temperatuur, want die stijgt weer een aantal graden en wellicht is het volgend weekend opnieuw nazomers.

Aanhoudend droog
De komende 24 uur kan wat lichte regen vallen, maar daar lijkt het voorlopig weer bij te blijven. De droogte houdt dan ook aan en de regen die valt is bij lange na niet genoeg om de droogte te lijf te gaan.

Het landelijk gemiddelde neerslagtekort is momenteel 200 millimeter. Vooral het oosten van Brabant, het noorden van Limburg en in het oosten van het land is het nog veel droger met lokaal een tekort van (bijna) 300 millimeter. In delen van Noord-Holland, het Groene Hart en het noorden van de Veluwe is het minder droog, maar ook daar is een neerslagtekort van 60-120 mm. Vorig jaar was het half september nog veel droger met een gemiddeld neerslagtekort van 300 mm. Grote delen van het land hebben daar nog steeds last van.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button