Algemeen

Hart- en Vaatcafé Ommelander Ziekenhuis

Van steunkous tot aneurysma

- advertentie -

Scheemda – Op donderdag 26 september organiseert het Ommelander Ziekenhuis Groningen een Hart- en Vaatcafé. Het onderwerp is deze keer ‘Van steunkous tot aneurysma’. Het Hart- en Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden. De bijeenkomst is van 19.30 – 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur) in het restaurant van het Ommelander Ziekenhuis. Deelname aan de bijeenkomst is gratis maar bezoekers dienen zich wel aan te melden via de Harteraad: info@harteraad.nl

- advertentie -

Tijdens het Hart- en Vaatcafé vertelt vaatchirurg Ben Saleem alles over vernauwend en afsluitend vaatlijden en over de technieken van vaatchirurgie in het Ommelander Ziekenhuis/UMCG. Verpleegkundig specialist Vaatchirurgie Elna Sportel, vertelt over ‘de veneuze straat’ en wondverpleegkundige/wondconsulent Lammie Dekker vertelt over het wond-zwachtelen. De vaatchirurgen in het Ommelander Ziekenhuis werken nauw samen met de beide verpleegkundigen. Ze werken aan de behandeling van gecompliceerde wonden, zoals wonden bij diabetici, wonden door veneuze insufficiëntie, dan wel traumawonden.
Tijdens de bijeenkomst is er ruim de gelegenheid om te pauzeren en de informatie-stands te bezoeken; hier kan informatiemateriaal worden ingezien of mee naar huis worden genomen. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Informatie
Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.ommelanderziekenhuis.nl of www.harteraad.nl. Bellen met de Harteraad kan ook, via de heer R. Meijering, telefoonnummer 06 – 163 63 468.

Opzet Hart- en Vaatcafés
Het Hart- & Vaatcafé is een initiatief van de patiëntenvereniging Harteraad en de afdeling Cardiologie/Vaatchirurgie van het Ommelander Ziekenhuis. De Hart- en Vaatcafés zijn bedoeld om hart- en vaatpatiënten en hun naasten met elkaar in contact te brengen en ervaringen en tips met elkaar te delen. Het vergroten van kennis is een belangrijk aspect van het Hart- en Vaatcafé. Verschillende specialisten komen aan het woord. Dit kan een arts of een verpleegkundig specialist zijn, maar ook een ervaringsdeskundige. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button