Algemeen

Ommelander Ziekenhuis organiseert IBD-café

Meer grip op het leven met IBD

- advertentie -

Scheemda – Op dinsdag 1 oktober organiseert het Ommelander Ziekenhuis, samen met de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN), een IBD-café. Tijdens deze inloopavond kunnen mensen met de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa elkaar ontmoeten, van gedachten wisselen en ervaringen delen over hoe om te gaan met deze ziekten. Maar ook om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Partners, familieleden maar ook belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst is in het restaurant van het ziekenhuis (1e etage, route 62) en begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). De toegang is gratis maar aanmelden is wel verplicht.

- advertentie -

Positieve psychologie
Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we daar in de zorg doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar de klachten en gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen oplossen. Positieve gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Tijdens deze bijeenkomst komen ervaringsdeskundigen Attje Buijs en Marlon Slob (CCUVN), Boukje Lobbrecht (klinisch psycholoog Ommelander Ziekenhuis) en Jacqueline de Vries (specialistisch verpleegkundige MDL Ommelander Ziekenhuis), aan het woord. Met name door hun korte inleiding is het de bedoeling tot een contact te komen waarin men elkaar herkent en van gedachten kan wisselen.

Wat is IBD?
Inflammatory Bowel Diseases (IBD) is de gebruikte benaming voor chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal. De ziekte van Crohn valt samen met Colitis Ulcerosa onder de noemer IBD. Wereldwijd lijden 5 miljoen mensen aan chronische darmziekten zoals de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa. De ziekte wordt meestal ontdekt tussen het vijftiende en dertigste levensjaar. Jongeren hebben een grotere kans de ziekte te krijgen dan ouderen. Vrouwen krijgen de ziekte iets vaker dan mannen.

Aanmelden
Aanmelden voor het IBD-café is verplicht en kan via de site van de CCUVN, via https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/2019scheemda of telefonisch: 0348-420780 (op werkdagen tussen 10.00 – 14.30 uur). Aanmelden kan tot uiterlijk 27 september 2019.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button