Algemeen

Onderzoek naar verduurzaming bedrijventerrein Reiderland

- advertentie -

Winschoten – Gemeente Oldambt gaat onderzoek doen naar de haalbaarheid van een slim elektriciteitsnetwerk op bedrijventerrein Reiderland in Winschoten. De ondernemers op dit terrein willen hun bedrijven graag verduurzamen, maar lopen tegen technische en juridische problemen aan.

- advertentie -

Opgewekte energie delen met je buurman
Stel, je wilt als ondernemer zonnepanelen op je dak plaatsen om duurzame elektriciteit op te wekken. Maar de geplaatste panelen wekken meer stroom op dan je nodig hebt. Je wilt het teveel aan elektriciteit delen met je buurman. Maar dat is op het bedrijventerrein in Winschoten op dit moment niet mogelijk, omdat het elektriciteitsnetwerk hiervoor niet geschikt is. Dit is niet alleen een probleem in Winschoten, maar speelt op alle bedrijventerreinen in Nederland. Bovendien is het juridisch niet toegestaan. Een teveel aan stroom moet namelijk worden teruggegeven aan het landelijke elektriciteitsnetwerk.

Onderzoek
Oldambt start een onderzoek naar een slim netwerk. Dit slimme netwerk maakt het mogelijk om het teveel aan opgewekte stroom te delen met de buurman. Er komt een proefproject in Winschoten waarvoor de regels tijdelijk worden aangepast, zodat het ook juridisch mogelijk is om de opgewekte elektriciteit te delen met de andere bedrijven op het terrein. Als het proefproject een succes blijkt te zijn, kunnen de resultaten ervan ook worden toegepast bij andere bedrijventerreinen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button