Gemeente

Oldambt bespaart op energiekosten gemeentelijke gebouwen

- advertentie -

Oldambt – In 2015 begon gemeente Oldambt met het energiezuiniger en duurzamer maken van haar gebouwen. De investering van 1 miljoen euro moest zich in zeven jaar terugverdienen. De tussenstand laat zien dat de terugverdientijd inmiddels is teruggelopen tot iets meer dan 6 jaar.

- advertentie -

Energiebesparende maatregelen
Het geld dat de gemeenteraad van Oldambt beschikbaar stelde voor dit project is geïnvesteerd in zonnepanelen, klimaatsystemen, zuinige verwarmingsketels, isolatie en warmtepompen. Deze energiebesparende maatregelen zijn toegepast bij de gemeentelijke zwembaden, sporthallen, werkplaatsen en gymlokalen.

Beperkte investeringen in gemeentekantoren
Omdat er plannen zijn voor een nieuw gemeentehuis in het centrum van Winschoten, is er maar beperkt geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen voor de gemeentekantoren. Het nieuwe gemeentehuis, dat in 2023 klaar moet zijn, wordt volledig energieneutraal en aardgasloos gebouwd.

Besparingen
In het eerste jaar van het project werd er al 77.000 euro bespaard op de energierekening. Dat bedrag liep op tot 139.00 euro in 2016 en 154.000 euro in 2017. Vorig jaar bespaarde de gemeente 201.000 euro op haar energiekosten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button