Weerbericht

Astronomische herfst start grijs en buiig

- advertentie -

Landelijk – De astronomische herfst start zoals veel mensen van de herfst verwachten: met buien. Toch is het niet echt herfstachtig weer te noemen. De temperatuur is met 19-20 graden nog iets aan de hoge kant voor de tijd van het jaar en de wind valt ook nog erg mee.

- advertentie -

Maandag om 9:50 uur begint de astronomische herfst. Rond die tijd trekken buien over het land. De zon laat zich die dag weinig zien. In de avond is het waarschijnlijk op de meeste plekken weer droog. Het wordt 19-20 graden en dit is iets warmer dan normaal, maar zo’n vijf graden kouder dan op zondag. Gemiddeld komt de temperatuur uit op 17-18 graden. Daarnaast is de wind rustig. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Nazomerweer blijft uit
De rest van de week blijft de regenjas regelmatig nodig. Dagelijks is kans op een aantal buien. Slechts af en toe kan er genoten worden van wat zonneschijn. De temperatuur blijft ietwat aan de warme kant met maxima van 18-20 graden.

Vorig jaar echt herfstweer
In 2018 begon de astronomische herfst met typische herfstomstandigheden. Het plensde hier en daar flink en lokaal kwamen zware windstoten voor. Al met al verliep de (meteorologische) herfst vorig jaar recordzonnig en zeer droog.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button