GemeenteRegionaal nieuws

Gemeentes langs het Wunderline traject willen ketenmobiliteit verbeteren

- advertentie -

Oldenburg – Grenzeloze, flexibele en duurzame mobiliteit is belangrijk voor alle gemeenten die aan de spoorlijn tussen Groningen en Bremen liggen. In februari hebben burgemeesters en landraden tijdens de Wunderline-conferentie een intentieverklaring voor verbetering van ketenmobiliteit getekend.

- advertentie -

Vrijdag werd het startschot gegeven voor het Netwerk Ketenmobiliteit.

Het netwerk bestaat uit ‘Landkreise’ en gemeenten aangevuld met OV-verbanden in de grensregio. De partners willen concrete maatregelen ontwikkelen, om het reizen van deur tot deur voor bijvoorbeeld toeristen, studenten, grenspendelaars en inwoners uit de regio aantrekkelijker, gemakkelijker en laagdrempeliger te maken.

“Het succes van de Wunderline is afhankelijk van goede ketenmobiliteit. Daarom ben ik blij, dat het Land Nedersaksen, de gemeenten langs de lijn en de provincie Groningen in Nederland bij dit thema samen optrekken”, aldus Staatssecretaris van Nedersaksen Dr. Berend Lindner. Met behulp van INTERREG V A subsidie is het Netwerk Ketenmobiliteit Wunderline opgezet. Busverbindingen, gezamenlijke marketing, grensoverschrijdende ticketing en slimme fietsoplossingen worden als eerste verkend.

”Provincie Groningen heeft met haar partners de laatste jaren veel in de verbetering van de ketenmobiliteit geïnvesteerd. Dat heeft geleid tot meer reizigers in het OV, minder files en parkeeroverlast, een betere levenskwaliteit en bereikbaarheid. Bereikbaarheid is essentieel voor de economie maar ook voor het sociale leven van onze inwoners”, benadrukt gedeputeerde Henk Staghouwer.

Kennisuitwisseling tussen Nederland en Duitsland zal leiden tot grensoverschrijdende initiatieven voor verbetering van de ketenmobiliteit.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button