Algemeen

25 jaar Radio Winschoten: 250 keer Kerk In Beweging en meer

- advertentie -

Winschoten – Steeds meer oude beelden duiken op, mede dank zij het inmiddels onvolprezen archief van Leo van der Sluis. In deze aflevering aandacht voor het religieuze programma van Radio Winschoten, Kerk in Beweging, in de wandelgangen K.I.B. genoemd.

- advertentie -

Kerk in Beweging was jarenlang een smeltkroes, waarin alle geloven voor de microfoon kwamen. Elke zondagmorgen stond Oost-Groningen op met dit programma.

Het feit dat aflevering 250 werd uitgezonden, was vanzelfsprekend voor de makers aanleiding om een feestje te vieren en gelukkig zijn ook die beeld bewaard gebleven.

De redactie bereid het programma voor.

(Lees verder onder de foto)

Toenmalig hoofdredacteur Dijkmans van Gunst was natuurlijk aanwezig om de redactie een hart onder de riem te steken.

(Lees verder onder de foto)

Kerk in beweging was een van de eerste lokale radio programma’s met een vrouwelijke technicus en zo te zien was ze populair.

(Lees verder onder de foto)

Toen in Winschoten weer eens een grote beurs onder de noemer Winthil werd georganiseerd, mocht Radio Winschoten natuurlijk niet ontbreken. Op de eerste foto verslaggeefster van Informatie Heleen Nijborg in actie, dit keer in gesprek met de hermandad, vertegenwoordigd door Bart Kruizinga.

(Lees verder onder de foto)

Op de Winthil was het mogelijk om eens radio te kijken, dus pakten de dames en heren van de techniek groot uit.

(Lees verder onder de foto)

Tot slot een foto van het toenmalige presentatie duo Saskia Meesters en Jaap van Gans.

(Lees verder onder de foto)


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button