Op stap

Paddenstoelenfestival in Midwolda

- advertentie -

Midwolda – Het Groninger Landschap organiseert op zondag 6 oktober a.s. van 11.00 tot 17.00 uur het paddenstoelenfestival op Landgoed Ennemaborg in Midwolda. Bezoekers kunnen op zoek naar de vele tientallen soorten paddenstoelen die op het landgoed voorkomen en er worden tal van andere natuur-doe-activiteiten georganiseerd. Het festival is speciaal voor gezinnen met jonge kinderen.

- advertentie -

Paddenstoelen
Op zondag 6 oktober kan iedereen op Landgoed Ennemaborg op zoek naar paddenstoelen. Het grote bos achter de borg staat er vol mee. Ze zijn er in alle soorten en maten: groot, klein, dik en dun, rood bruin, groen en geel. Er zijn elfenbankjes, boleten en zwammen. Bij veel paddenstoelen staan naambordjes zodat bezoekers zien hoe ze heten. Ook is er deze dag twee keer een wandeling met een gids die van alles over de paddenstoelen vertelt.

Waterbeestjes vangen en uilenballen uitpluizen
Naast paddenstoelen zoeken kan met waterbeestjes vangen of uilenballen uitpluizen. Survivalgroep 25 graden Noord komt met een heuse stormbaan, speciaal voor de sportievelingen. Verder kan men brood bakken of fantasierijk knutselen met de Dames van Zoldercollectief.

Verhalenvertellers, massage en vuurspuwer
In de werkschuur op het landgoed is een doorlopende voorstelling van verschillende verhalenverteller en in de borg kan men relaxen en genieten van een penseelmassage. Over het terrein loopt een echte vuurspuwer rond.

Voor wie en hoe laat?
De dag is bedoeld voor gezinnen met jonge kinderen vanaf vier jaar. Ook voor oudere kinderen valt er genoeg te beleven. Het festival start om 11.00 uur en om 17.00 uur gaat in het bos het licht uit.

Slecht weer
Ook bij slecht weer is het festival zeker een bezoek waard. Paddenstoelen hebben juist regen en vocht nodig om paddenstoel te worden. Alle activiteiten zijn in het Koetshuis, de borg, werkschuur of in een tent. Dus iedereen zit altijd droog. Deelname aan het paddenstoelenfestival is helemaal gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Oproep
Kinderen die verkleed komen als prins, prinses, lakei of koning etc. worden geschminkt.

Locatie:
Landgoed Ennemaborg, Hoofdweg 100, 9681 AJ in Midwolda.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button