AlgemeenCultuurOp stap

Bijzonder concert Kamerkoor Arti Vocali

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdagavond 12 oktober 2019 verzorgt Kamerkoor Arti Vocali met solisten en orkest een concert in de Vennekerk te Winschoten. Dirigent is Jelke Hamersma. Aanvang 20.00 uur.

- advertentie -

Op het programma staan drie verschillende compositievormen uit drie muzikale stijlperioden van het oratorium repertoire: Een grote ‘Cantate’ uit de Barok van Joh. Seb. Bach (Aus der Tiefen rufe ich, BWV 131) een ‘Te Deum’ uit de Klassieke periode van Niccolo Jommelli (1763) en ‘Mis nr. 2 in G-dur’, een Romantische compositie van Franz Schubert (D. 167). Interessante koorwerken uit Duitsland, Italië en Oostenrijk.

Voor deze componisten waren Bijbelteksten een rijke bron van inspiratie – boeiend genoeg in de verschillende tijden: zowel in de vroege 18e eeuw, als in de late 18e eeuw als in de 19e eeuw. Een rode draad door de historie heen….

Voor Arti Vocali een geweldige uitdaging om het concertpubliek kennis te kunnen laten maken met dit prachtige oratoriumrepertoire dat het meer dan verdient om uitgevoerd te worden.

De entree is € 17,50

U bent van harte welkom

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button