GemeenteIncidenten

Koninklijke onderscheidingen voor twee brandweervrijwilligers

- advertentie -

Winschoten – Het brandweercluster Oldambt hield op zaterdag 28 september zijn jaarlijkse feestavond in de kazerne aan de Molenweg in Winschoten.

- advertentie -

Tijdens de feestavond werd afscheid genomen van twee brandweervrijwilligers, de heren J.J. (Jurrie) Danhuis en L.A. (Bert) Starke. Burgemeester Sikkema reikte aan beide vrijwilligers een Koninklijke onderscheiding uit. Beide brandweerlieden werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Starke was gedurende dertig jaar (van 1 september 1988 tot 15 september 2018) lid van de vrijwillige brandweer. De heer Danhuis was ruim 23 jaar brandweervrijwilliger, namelijk van 1 juli 1995 tot 1 december 2018. Beide heren traden indertijd in dienst van de vrijwillige brandweer van de toenmalige gemeente Winschoten.

Tot de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2010 waren Danhuis en Starke (vanaf 2002) werkzaam bij het samenwerkingsverband Intergemeentelijke Brandweer Oldambt (IBO). Daarna werden zij lid van de vrijwillige brandweer van de gemeente Oldambt.

Op 1 januari 2014 is de gemeentelijke brandweer Oldambt ondergebracht bij de brandweer van de Veiligheidsregio Groningen.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button