Algemeen

25 jaar Radio Winschoten: Wie jarig is trakteert (deel 1)

- advertentie -

Winschoten – Elk jaar, zo rond de maand oktober, werd er weer een jaar toegevoegd aan het leven van de lokale omroep Radio Winschoten. De redactie van Sport Lokaal besloot om daar elke keer even bij stil te staan. Dat deden ze middels het organiseren van een verjaardagpartijtje. Niet een gewone verjaardag met bier, wijn, vruchten, weck en bowl, nee het plan werd opgevat om dat lustrum jaarlijks te vieren met een traktatie met name voor de gehandicaptensport. Het motto voor de actie werd dan ook, wie jarig is trakteert”.

- advertentie -

Jaarlijks werd een vereniging, die zich bezig hield met de gehandicaptensport, “getrakteerd” op een voor hun passend kado.  Ook de collega’s van Radio Winschoten informatief ruimden graag wat tijd in voor onze actie.

(Lees verder onder de foto)

De redactie  van Sport Lokaal organiseerden daartoe in de regio een inzamelingsactie, waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam aan die betreffende organisatie.  Door de goede contacten met deze verenigingen, wisten we precies waar behoefte aan was.

Om de actie op de radio ook een beetje “glans” te geven, werd er op de dag dat het cadeau werd uitgereikt, een alternatieve wedstrijd georganiseerd. Jaarlijks nam ultra langeafstandloper Henk Noor het op tegen wisseledene en vooral unieke tegenstanders. De ene keer een groep atleten van Aquilo, die in een estafettevorm dezelfde afstand overbrugden als Noor, terwijl Henk het jaar daarop de strijd aan moest met een Citroen uit de jaren dertig. Helaas zijn er van die laatstgenoemde strijd geen beelden. Henk Noor won met glans, vooral omdat de Citroen het halverwege begaf om daarna nooit meer een meter te rijden.

(Lees verder onder de foto)

Dat gaf elke keer weer een gezellige drukte in de studio, waarbij eens temeer duidelijk werd dat de sociale cohesie bij die sportredactie erg groot was. In deze aflevering de beelden van Henk Noor en zijn begeleiders. Ik vermeldde al dat de tegenstanders in de vorm van een estafette met Henk de strijd aanbonden. Daar was vervoer voor nodig en dat vonden we middels een oude ESA bus uit het bus museum dat toen nog in Winschoten gehuisvest was.

(Lees verder onder de foto)

De start van die wedstrijd was uniek. De hardlopers kregen het sein op groen, doordat wethouder Kootstra een van de attracties van de kermis die op hetzelfde moment op het Klinkerterrein werd gehouden in gang zette.

(Lees verder onder de foto)

Verslaggevers van dienst waren Rolf Huizinga op de motor achter de brede rug van Ypie Boneschansker , Fokko Pettinga in de auto en tot slot Roel Koning, die de atleten volgde in een van de auto’s die als hoofdprijs voor de winkelweek beschikbaar was gesteld.

(Lees verder onder de foto’s)

Na afloop werden de presentjes in de Radio Winschoten studio overhandigd, meestal in het bijzijn van een lid van het college van Burgemeester en Wethouders.

(Lees verder onder de foto)

De volgende week beelden en verhalen van de bijzondere geschenken, die we mede dank zij de Winschoter middenstand konden overhandigen.

(Lees verder onder de foto)


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button