Sport

De “Trots op HCW” sponsorloop

Winschoten – 90 kilometer voor het 90 jarig bestaan van de Hockeyclub Winschoten (HCW)! Op 12 oktober lopen de leden, vrijwilligers, ouders, opa’s en oma’s 90 kilometer ‘langs onze leden, sponsoren en vrijwilligers’ omdat we 90 jaar bestaan en omdat onze club juist bestaat vanwege hun!

- advertentie - 

De start is vrijdagavond 11 oktober om 12 uur ’s nachts bij het clubhuis van HCW, St. Vitusholt 7e laan nr. 8. Wethouder Erich Wünker zal de eerste groep lopers ‘wegschieten’. In een estafettevorm met etappes van 10 en 5 kilometer gaan de deelnemers vervolgens langs onder andere Scheemda, Nieuwolda, Termunten, Oostwold, Bad Nieuweschans, Vriescheloo en Oude Pekela. Tijdens de tocht worden de vier hoofdsponsoren van HCW bezocht: PKF/Post, Winteb, Autobedrijf De Winter en Hessels Zeefbanden. Het gebied waar de route omheen loopt is globaal het gebied waar alle leden, vrijwilligers, trainers, coaches, etc. wonen!

Achttien uur lang zal er dus een groep HCW-ers lopen ergens door Noord-Oost Groningen. Dit in tenue met de trotse HCW-kleuren. De groepen worden begeleid en zijn ook ’s nachts zichtbaar m.b.v. scooters en auto’s. Al met al een behoorlijke onderneming.

De sponsorloop begint met de Trimmers en de Dames 2. 17 uur later zullen de jongsten; de funkeys en de F-jes (4-7 jaar) de laatste etappe starten en rond 18.00 ’s avonds aankomen bij HCW. Daar worden ze verwelkomd en zullen we de lopers feestelijk binnenhalen!

Met de sponsorloop wordt geld opgehaald voor een cadeau voor de club: trainingsmateriaal dat door de leden gebruikt kan worden in de komende jaren. Te denken valt aan een ballenkanon, trainingsladders en reboundbakken.

De sponsorloop is 1 van de activiteiten bij HCW in het kader van het 90-jarig bestaan. Hoogtepunt zal het weekeinde van 1-3 november worden met op vrijdagavond 1 november vanaf 19.30 het Trimtoernooi bij HCW; op 2 november het grote jubileumfeest (vanaf 20.00 bij de Harbour Jazzclub) en op 3 november een SuperSunday met alle seniorenteams die thuis spelen. Kijk voor meer informatie op de website of op de Facebookpagina.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button