Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

‘De Zwerm’ wordt de naam voor brede school in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – De brede school in Scheemda gaat straks ‘De Zwerm’ heten. Het gebouw wordt een verzamelplaats voor onderwijs, opvang, welzijn en ontspanning. Sharina Tiggelaar-Timmer (40), inwoonster van Scheemda en moeder van twee kinderen die daar straks ook naar school gaan, heeft de naam bedacht.

- advertentie -

Passend symbool
Tiggelaar-Timmer reageerde op een oproep in de nieuwsbrief over de bouw van de brede school: “Ik ben meteen gaan nadenken over een passend symbool voor de verschillende gebruikers van het gebouw. Zij versterken elkaar omdat ze één grote groep vormen. Mede door de ligging van de school in de Vogelbuurt van Scheemda kwam ik op De Zwerm.”

Deuren openen in 2020
De oplevering van de brede school is gepland in het voorjaar van 2020. In september van dat jaar openen de deuren voor een nieuw schooljaar. Vanaf dan zijn CBS Annewieke, OBS Eexterbasisschool, OBS Jaarfke, Stichting Kinderopvang KiWi, Peuterspeelzaal Sociaal Werk Oldambt, Logopedie Oldambt, Biblionet Groningen, PrengerHoekman Fysiotherapie én de gymzaal in het gebouw gevestigd.

Donderdagochtend werd de eerste steen gelegd door wethouder Bard Boon.

Klik hier voor het hele dossier over de nieuwe brede school. 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button