Cultuur

Fotograaf Marcel Lameijer exposeert in De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Exposities vormen in Cultuurhuis De Klinker een belangrijk onderdeel van het aanbod. Vanaf 8 oktober zijn de prachtige afbeeldingen van fotograaf Marcel Lameijer te zien. Hij is verslaafd aan fotografie, zegt hij. Op jonge leeftijd begon hij al met het vastleggen van gebeurtenissen ‘voor later’. Hij exposeert met een serie portretten met het onderwerp cultuur en jeugd.

- advertentie -

De uit Westerlee afkomstige fotograaf is in de afgelopen 20 jaar vooral bekend geworden met zijn persfoto’s die voornamelijk lokaal werden gepubliceerd in kranten en op websites. Maar ook landelijke en internationale media publiceerden foto’s van Lameijer. Naast het maken van persfoto’s was er bij de enthousiaste fotograaf een enorme passie voor het fotograferen van mensen. Enige jaren geleden is Marcel daarom begonnen met een eigen fotostudio (marcel-lameijer.nl) en kreeg hier ook menig jongere voor zijn camera.

Muziek, dans en cultuur waren vaak voorkomende onderwerpen naast de gebruikelijke zakelijke en familieportretten. Sierlijke dansers en danseressen en verschillende muzikanten werden geportretteerd en ook vrij veel werk met bijzondere portretten van extreme make-up, water en grote klodders verf of juist heel serene, maar uitgesproken portretten. Van de afgelopen 5 jaar heeft hij een serie samengesteld die tot 31 december op de tweede etage van De Klinker gratis toegankelijk te bezichtigen is.

In het leescafé van de bibliotheek zijn van 1 oktober t/m 14 november glassieraden te zien van Stiny de Kimpe en olieverfschilderijen van Henriëtte Wolda. Nieuwsgierig? Kom de prachtige werken bekijken tijdens de openingstijden van De Klinker.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button