Algemeen

Plek voor Klimaatburgemeester in gemeente Oldambt nog altijd open

- advertentie -

Oldambt –Gemeente Oldambt mist nog een Klimaatburgemeester voor de Nationale Klimaatweek (NKW). Inmiddels hebben door heel Nederland zo’n 150 Klimaatburgemeesters zich aangemeld voor de derde editie van NKW, die plaatsvindt van 30 oktober tot en met 5 november 2023. Net als tijdens de voorgaande edities zoekt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in alle gemeenten een Klimaatburgemeester.

- advertentie -

Klimaatburgemeesters zetten zich in voor een beter klimaat. Ze zijn een voorbeeld in hun gemeente en inspireren anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen door hun verhaal te delen. Daarnaast organiseert de Klimaatburgemeester tijdens de NKW een activiteit om andere inwoners van de gemeente te inspireren ook (meer) duurzame acties te ondernemen.

Alle acties zijn goed: van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijke impact. Er zijn Klimaatburgemeesters die in een gasloos huis wonen, geen auto meer hebben of heel bewust spullen kopen. Maar er zijn ook Klimaatburgemeesters die samen met de gemeente de energietransitie in hun wijk (verder) op gang brengen of collectief zonnepanelen inkopen in de straat.

Word jij de Klimaatburgemeester van gemeente Oldambt? Het klimaatburgemeesterschap is niet alleen voor volwassenen; ook kinderen en jongeren kunnen zich opgeven. Meer informatie over de spelregels en aanmelden vind je op www.nkw2023.nl/klimaatburgemeester/aanmelden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button