Gemeente

Tijdelijke inrichting bibliotheekterrein

- advertentie -

Winschoten – De oude bibliotheek in Winschoten is inmiddels volledig gesloopt. Het terrein wordt tijdelijk ingericht met groen en parkeerplaatsen. Wat nog overblijft is een transformatorhuis met stroomaansluitingen. Bij de definitieve plannen voor de inrichting van het terrein, wordt ook gekeken naar dit transformatorhuis.

- advertentie -

Poort van Winschoten 2023
Op de plek van de oude bibliotheek, voormalige supermarkt, de Hema en het gemeentehuis komt straks de Poort van Winschoten. Ook de ontwikkeling van een gedeelte van de Liefkenshoek, is onderdeel van de plannen voor de Poort van Winschoten. De centrumontwikkeling aan de zuidkant van het centrum wordt hiermee afgerond. Dat maakt de binnenstad ook vanaf deze kant weer toekomstproof.

De plannen omvatten onder meer:
• verbetering van het centrum;
• herinrichting van de openbare ruimte;
• nieuwbouw van het gemeentehuis (met uitzondering van het monumentale voorhuis);
• verdere aanpak van de Liefkenshoek; en
• de bouw van een aantal woningen.

Tot nieuwbouw van het gemeentehuis is onder meer besloten vanwege de duurzaamheidsopgave en uit kostenoverwegingen. Volgens planning is de Poort van Winschoten in 2023 gereed.

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button