Weerbericht

Komende nacht koud met eerste lokale vorst

- advertentie -

Landelijk –  De eerste lokale vorst komt eraan! Komende nacht wordt het koud met in het noordoosten -1 graad. Aan de grond kan de temperatuur zelfs dalen tot -5 graden. In het midden en westen blijft de temperatuur boven nul, maar kan het aan de grond wel vriezen. Het koudste moment valt maandagochtend vroeg, dus ook tijdens de maandagochtendspits is het kouder dan we dit najaar gewend zijn.

- advertentie -

Helder weer met weinig wind zorgt komende nacht voor de eerste lokale vorst. In de noordoostelijke provincies en in Overijssel zal de temperatuur naar 0 tot 2 graden dalen. Lokaal wordt het waarschijnlijk nog kouder met minima rond -1 graad. Daarmee beleven we de eerste lokale vorst van het najaar. Aan de grond vriest het in het noordoosten op grote schaal met waarden van -1 tot -5 graden.

In het midden en westen is het +1 tot +5 graden en kan het aan de grond wel een paar graden vriezen. De kans op een eerste officiële vorstdag met in De Bilt een temperatuur op neushoogte onder het vriespunt is erg klein.

In het zuiden is het vanavond en vannacht nog een tijd bewolkt. Hierdoor koelt het minder snel af en liggen de minima tussen 3 en 7 graden.

Maandag winterjas aan?
Het koudste moment valt niet midden in de nacht, maar juist in de vroege ochtend rond een uur of zeven. Veel mensen gaan dan de deur uit en dan is een winterjas best lekker. De temperatuur loopt daarna maar langzaam op en scholieren kunnen dus uitkijken naar een koude rit naar school. Gelukkig is het droog en schijnt op verschillende plaatsen de zon. De nachten daarna zijn wisselvallig en met 7-12 graden veel minder koud.

Vandaag vrij koud en regenachtig
Dat er een heldere nacht aan komt zou je vandaag niet zeggen. Het is bewolkt en vooral in het zuiden, midden en westen zijn perioden met regen. Het noordoosten houdt het droog. Het is vandaag kouder dan normaal met slechts 11-12 graden en een vrij koude oostenwind. Ook door de lage middagtemperatuur kan het komende nacht zou koud worden.

- advertentie -

In het midden en westen wordt het amper 10 graden. Daardoor is in De Bilt vandaag zelfs kans op een kouderecord! Op 6 oktober 1936 werd het op het hoofdstation slechts 10,1 graden. Mocht de maximumtemperatuur daar vandaag onder blijven dan is het de koudste 6 oktober ooit gemeten.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button