Algemeen

SchuldHulpMaatje Oldambt opent kantoor in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op Wereldarmoededag, donderdag 17 oktober a.s., opent SchuldHulpMaatje Oldambt haar kantoor in Winschoten. Het kantoor bevindt zich aan de Mr. A.J. de Sitterstraat 12a in Winschoten, vlakbij de Action.

- advertentie -

SchuldHulpMaatje wil mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig bereiken en hulp bieden via internet en met opgeleide vrijwilligers. De vrijwillige maatjes zijn deskundig en kunnen op persoonlijke wijze begeleiden naar een schuldenvrij leven. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staat daarbij centraal.

SchuldHulpMaatje Oldambt
SchuldHulpMaatje locatie Oldambt is door samenwerkende kerken in Oldambt geïnitieerd en eind 2018 van start gegaan. Financiële ondersteuning komt van de kerken, diverse fondsen en de gemeente Oldambt. Het project is in een jaar tijd uitgegroeid tot een goed functionerende partner in de vrijwillige schuldhulpverlening in Oldambt. Er zijn inmiddels een groot aantal vrijwillige maatjes getraind die nu actief hulpvragers begeleiden. Met het in gebruik nemen van een eigen kantoor is nu een volgende mijlpaal bereikt. Zo kunnen op het kantoor maatjes en hulpvragers elkaar ontmoeten. En mensen met (dreigende) schulden kunnen van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur vrijblijvend binnenstappen om even te praten of om hulp vragen.

Over SchuldHulpMaatje
In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens te maken met schulden. Uit schaamte zoeken veel mensen (te) laat hulp. SchuldHulpMaatje zet zich vanuit christelijke naastenliefde in om mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk te bereiken en zonder verwijten te helpen. Het doel is om de toenemende schuldenproblematiek terug te dringen.

Jaarlijks krijgen bijna tienduizend mensen persoonlijke hulp van ongeveer tweeduizend gecertificeerde SchuldHulpMaatjes (vrijwilligers), verspreid over vele plaatsen en regio’s in Nederland. Via de websites worden nog eens tienduizenden mensen geholpen. De aanpak van SchuldHulpMaatje is een welkome aanvulling op de professionele schuldhulpverlening.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button