Algemeen

Bloemetje van de Week voor Gerjan en Ariena Smit uit Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Dit weekend brachten we een bezoek aan plan Noord in Winschoten. Daar wonen Gerjan en Ariena Smit. Ze werden afgelopen week door meerdere mensen genomineerd. Bijvoorbeeld door Ina Stel-de Keijser uit Blijham.
Ze schreef: “Ik nomineer Gerjan en Ariena Smit uit Winschoten. Deze lieve mensen hebben vijf hele moeilijke jaren achter de rug, omdat Gerjan heel veel kuren en chemo’s moest ondergaan. Hij heeft acute leukemie gehad. Gelukkig hebben ze een paar weken geleden eindelijk goed bericht gekregen. Na vijf jaar en een stamceltransplantatie, is hij vrij van leukemie. Ook voor zijn vrouw Ariena was dit natuurlijk een hele zware tijd. Ik gun het ze zo! ”

De zijdeur is al open wanneer we de tuin inlopen. We komen binnen via de keuken. “Die is net nieuw”, zegt Gerjan. “Gelijk met de nieuwe keuken heb ik een nieuwe koffiezetmachine aangeschaft. Dat vond ik altijd al mooi.” We gaan zitten aan de keukentafel waar Ina ook heeft plaatsgenomen. Ariena zorgt voor lekkere koffie met appeltaart. Gerjan geniet zichtbaar. Hij zegt: “Mijn vrouw verdient dit boeket meer dan ik. Zij ging altijd mee naar het UMCG. En toen ik daar vier weken lang moest blijven, zat ze iedere dag van drie tot acht uur aan mijn bed. Mijn vrouw verdient de bloemen. En natuurlijk de dokter van de afdeling hematologie bij het UMCG. Of eigenlijk al het personeel daar. Ze gingen enorm goed met mij om.”

Nog niet alle energie is weer terug.

“Zwaardere klussen zoals de heg snoeien doen mijn kinderen voor mij. Dat lukt me niet. Zij staan steeds voor me klaar. Fietsen gaat trouwens wel goed. Laatst fietsten Ariena en ik een rondje Blauwestad. Dat is toch zo zestien kilometer.” Ina en Ariena kennen elkaar van de lagere school in Pekela. “Best bijzonder eigenlijk. Ik kreeg veel bemoedigende reacties van meerdere klasgenoten uit die tijd,” zegt Ariena. “Via Facebook hield ik hen zo’n beetje op de hoogte.” Koos, de echtgenoot van Ina, komt ook binnen. “Gefeliciteerd”, zegt hij tegen Gerjan. “Hoezo?” “Omdat je weer gezond bent!”

Ariena: “We zitten eigenlijk nog in een ‘niet-te-geloven’ fase. Dat alles achter de rug is. We kunnen er nog niet bij dat alles goed is.”


Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’
Foto & tekst: Jos Schaafsma

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button