Algemeen

Ofjeworstlust bouwt in Winschoten een nieuwe worstmakerij

- advertentie -

Winschoten – 22 November 2018 was een zwarte dag voor worstenmaker Andre Hofman uit Winschoten. Zijn bedrijfspand, de worstmakerij aan de Papierbaan in Winschoten, ging in vlammen op. De brandweer had zo’n zes uur nodig om de brand te blussen. Vermoedelijk ontstond de brand in het washok. Gelukkig raakte er niemand gewond bij de brand.

- advertentie -

Motto
‘Kop der veur en deurgoan!’ dit was het motto van Andre kort na de brand. De worstenmaker kreeg elders onderdak en kon zo zijn werkzaamheden voortzetten. Nu, zo’n 11 maand verder, is er een ontwerp klaar en kan het bouwen van de nieuwe worstmakerij beginnen.

Capaciteit
Met het nieuwe pand vergroot de worstenmaker zijn capaciteit. “Dit moeten we doen om aan de groeiende vraag naar onze ambachtelijke producten te kunnen voldoen. Vanaf begin volgend jaar breiden wij ook ons assortiment uit met nieuwe smaken.” aldus Andre.

Moderne ambachtelijke worstenmakerij
De nieuwe worstenmakerij opereert volledig gasloos. Zonnepanelen en warmtepompen zorgen voor de benodigde energie, koeling en verwarming. ‘In combinatie met ons kritisch inkoopbeleid op eerlijk vlees kunnen wij met recht spreken van de modernste ambachtelijke worstmakerij van Nederland.” zegt Andre trots. 

Deze moderne ambachtelijke worstenmakerij van Nederland opent februari 2020 haar deuren.

Lees ook:
Zeer grote brand in vleeswarenfabriek Winschoten
Helikopter ondersteund brandweer bij zeer grote brand
– Fotoserie: Alles over de zeer grote brand in vleeswarenfabriek Winschoten
– Reactie locoburgemeester Bard Boon op brand Papierbaan Winschoten
– Bluswerkzaamheden grote brand Winschoten afgerond

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button