Algemeen

25 jaar Radio Winschoten: Henk Klappe, man van het eerste uur overleden

- advertentie -

Winschoten – Deze week werden we opgeschrikt door het bericht dat oud radio collega Henk Klappe is overleden. In dit overzicht van 25 jaar Radio Winschoten willen we Henk ook even kort herdenken.

- advertentie -

Hoewel de contacten inmiddels minder frequent waren, was het nog elke keer een feest van de herkenning als ondergetekende Henk en zijn echtgenote Hilly waar dan ook in het Oldambt tegen kwam. De stem van Henk en vooral de rollende “R’ kon je al van mijlenver horen. Dat zat hem in zijn genen, want volgens mij hadden alle Klappe’s dat talent.

Henk sloot zich vol energie aan bij Radio Winschoten, nadat hij door zijn aloude GAK collega en medeoprichter -Wiebe Klijnstra- was geïntroduceerd.

Henk, ooit bekleedde hij de functie van huismeester bij de omroep, was een man die werkelijk alles kon regelen en soms wilde je niet eens weten hoe hij dat flikte. Met een grap en een rol wist hij veel mensen te bewegen zich op wat voor manier in te zetten voor de omroep.

Een aantal maanden terug werd het contact tussen ons weer enigszins hersteld, toen ondergetekende zijn archief over Radio Winschoten overhandigde aan de Stichting Oud Winschoten, de club die hem inmiddels had omarmd.

Nadat we een deel van de krantenknipsel en de foto’s  hadden bekeken, stuitten we op zijn grootste klus bij de omroep . Via medeoprichter Gerrie de Vrieze werden we namelijk in staat gesteld een ruimte te gebruiken boven de toenmalige cafetaria Het Carillon op het Marktplein in Winschoten. Inderdaad in het kloppend hart van Winschoten met een uniek uitzicht uit de “Ollie Witte”.

Ambitieus als we toen al waren, moest dat pand in de kleuren –grijs en blauw-  van de omroep geschilderd worden. Een taak die Henk samen met een aantal radiocollega’s voor zijn rekening nam. Een geweldige klus, met name in de wetenschap dat toen we na relatief korte tijd besloten om toch maar te verhuizen naar De Klinker, alles weer in de oude staat voor wat betreft de kleurstelling gebracht moest worden. Met aanmerkelijk minder plezier kweet Henk zich ook van die taak.

We tonen een foto van de geverfde gevel met daarop het Radio Winschoten logo en het genoemde uitzicht op de Winschoter toren. Om het verhaal compleet te maken ook nog een foto van het pand in de oude staat, met daarop eigenaar Gerrie de Vrieze en medeoprichter en oud collega van Henk, Wiebe Klijnstra.

Ook vonden we  een afbeelding van Henk, waarop hij druk is bij een artiestengala dat we ooit organiseerden voorafgaande aan de daadwerkelijke start van de omroep.

Kortom Henk Klappe een dierbare collega, die grappen en grollen combineerde met een uniek organisatietalent. Helaas hij is niet meer. We wensen zijn familie erg veel sterkte.


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button