Op stap

Ervaar stilte en donkerte in het Maintebos in Winschoten

Winschoten – Zaterdagnacht 26 oktober gaat in een groot deel van Europa de klok weer een uur terug: wintertijd! Deze nacht is door de Milieufederaties uitgeroepen tot ’Nacht van de Nacht’. Voor het vijftiende achtereenvolgende jaar willen de Milieufederaties aandacht vragen voor de schoonheid en het belang van de (donkere) nacht.

- advertentie - 

Het vijftiende jaar, een derde lustrum, ook in het Oldambt! Deze Nacht van de Nacht wordt daarom extra gevierd. Dit jaar in het Maintebos in Winschoten.

De gemeente Oldambt organiseert dit lustrum samen met de Natuur- en Milieufederatie Groningen, Kunstencentrum de Klinker, Winschoter Kunstrolschaatsclub (WKC), stadsdichter Bianca Holst, scholengemeenschap Ubbo Emmius, Scouting St. Vitus, Club Oldambtster Groen, IVN Westerwolde-Oldambt en KNNV Oost-Groningen.

Een definitief programma volgt nog. In ieder geval zullen er gedichten en liederen ten gehore worden gebracht. Er zal in het donker worden gedanst en gerolschaatst. Er zal worden verteld over het belang van donkerte en over de Nacht van de Nacht gedurende de afgelopen 15 jaar (jubileumpresentatie). En ook zal een theater-act zijn. Al wandelend met een natuurgids zal worden ervaren wat rust en donkerte betekenen voor planten, dieren en mensen in Oldambt. Iedereen is van harte welkom om deze Nacht van de Nacht 2019 in het Oldambt bij te wonen.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button