Algemeen

Hallo MBO Studiekeuze-event voor v(mb)o-leerlingen

- advertentie -

Winschoten – Met de gezamenlijke voorlichtingscampagne, Hallo MBO, helpen de mbo-scholen Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort, ROC Menso Alting en Terra MBO, v(mb)o leerlingen bij het maken van de juiste keuze voor een vervolgopleiding. Zo’n 6000 vmbo-leerlingen die in het examenjaar zitten, hebben de afgelopen weken informatie gekregen over het keuzeproces en de mogelijkheden in het mbo.

- advertentie -

Tevens hebben zij een starterskit mbo ontvangen. Aansluitend organiseren de vijf noordelijke mbo-scholen in november een Hallo MBO Studiekeuze-event. Op donderdag 7 november zijn derde- en vierdejaars v(mb)o leerlingen, hun ouders/verzorgers, decanen en andere belangstellenden van harte welkom.

Kiezen voor de juiste vervolgopleiding
Het kiezen voor een vervolgopleiding kan lastig zijn. Hallo MBO helpt leerlingen, én hun ouders, bij het maken van een juiste keuze. Naast de informatie en de starterskit richting de vmbo-scholen, is het Studiekeuze-event een belangrijk onderdeel van de voorlichtingscampagne Hallo MBO. Tijdens dit event kunnen leerlingen en hun ouders/verzorgers kennismaken met het mbo; wat betekent het om op het mbo te studeren, welke beroepsopleidingen zijn er en welke opleiding past het best bij de ambitie van de leerling.

Noorderpoort
Op het Noorderpoort (Campus) aan de P.C. Hooftlaan 1 in Winschoten vindt het Hallo MBO Studiekeuze-event plaats van 17.00 – 20.00 uur.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button