Algemeen

25 jaar Radio Winschoten: Feest in het kader van het 10 jarig bestaan

Winschoten – In 1998 was het tien jaar geleden dat Radio Winschoten was gestart met haar uitzendingen. Het toenmalige bestuur vond dat voldoende om een bescheiden feestje te bouwen in de Klinker. Natuurlijk waren de medewerkers in grote getale aanwezig, maar dat gold zeker ook voor sponsoren, het bestuur het PBO, de sponsoren, de politiek en de begunstigers

- advertentie - 

Een van de vele mijlpalen in het bestaan van de omroep, waarop we vandaag even terugblikken. De foto’s leveren unieke momentjes op van mensen die je regelmatig nog ziet, maar ook van oud collega’s die je om wat voor reden uit het oog bent verloren.

Een door Leo van der Sluis met zorg samengestelde collage van dat feest.

Op de eerste foto oud bestuursvoorzitter Fokko van der Zee die met respect naar de overzichtsfoto’s kijkt van 10 jaar Radio Winschoten.

(Lees verder onder de foto)

Nog een voorzitter in beeld waar we om verschillende redenen veel dierbare herinneringen aan hebben, Klaas Wolterman, destijds nog uitbater van zijn “Vrijheid”. Naast hem hoofdredactrice van Kerk in Beweging Lenie de Vries en Fokko van der Zee.

(Lees verder onder de foto)

Jan Keitz wordt met zijn echtgenote Hennie ontvangen door een tweetal bestuurleden.

(Lees verder onder de foto)

Vader en zoon Pathuis waren jarenlang presentator van een aantal amusementsprogramma’s binnen de omroep.

(Lees verder onder de foto)

Ben Brader is inmiddels een “super-vrijwilliger”  in de gemeente Oldambt geworden. Hij zet zich al sinds jaar en dag  in voor talloze doelen. Bij de omroep was hij sportverslaggever en motard. Daarnaast was hij een dankbare “side-kick” bij het sportgala, waar hij ook bestuurslid was. Hij wordt vergezeld door zijn echtgenote.

(Lees verder onder de foto)

Arie Franken was jarenlang samenstellen en programmamaker, onder meer van het programma Plugger, waar wat meer serieuze en progressieve muziek te beluisteren viel.

Onmisbaar is een groot woord, maar belangrijk was Reinder Klein wel voor de omroep. Hij zorgde er voor sponsoren, zodat we de voorzakelijke eindjes aan elkaar konden knopen.

(Lees verder onder de foto)

In dit overzicht mag een man absoluut niet ontbreken en dat is Gert (Gertje) Schomaker. Helaas veel te vroeg overleden. Hij was de technicus van het actualiteitenprogramma van Radio Winschoten, maar loste ook tal van ingewikkelde technische problemen op. Op de foto is hij geanimeerd in gesprek met “duizendpoot” Ria Ekamper. Ria zorgde er voor dat bij Informatief/actueel en natuurlijk de Johan Poppenprijs alles volgens plan verliep.

(Lees verder onder de foto)

Tot slot in dit –zeker niet volledige- overzicht, de eerste en de laatste technicus van Radio Winschoten Sport Lokaal, namelijk Okko Veen en Paul Mellens.

(Lees verder onder de foto)


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

Tags
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!