Weerbericht

Herfstvakantie: perfect weer voor een wandeling

- advertentie -

Landelijk – Het weerbeeld in de herfstvakantie voor de regio’s noord en midden ziet er prima uit. De neerslagkansen zijn klein en de zon schijnt geregeld. Wel neemt de kans op mist in de nacht en (vroege) ochtend toe. De middagtemperatuur ligt rond 13-14 graden. Prima weer voor een boswandeling.

- advertentie -

Tot en met zondag was het nog wisselvallig herfstweer, maar vanaf maandag is het droog en rustig weer, maar de kans op nevel en mist neemt toe. De middagtemperatuur wordt met 13-14 graden geleidelijk wat lager en ligt daarmee rond gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar.

De natuur in herfsttooi, maak een lekkere boswandeling
De herfst is tot nu toe natter dan gebruikelijk, omdat het ene na het andere regengebied over ons land trok. Na het weekend zorgt een groot hogedrukgebied voor rustig en droog weer. Omdat de nachten steeds langer worden, neemt de kans op mist in de nacht en (vroege) ochtend toe. De natuur verkleurt steeds meer en juist de herfstvakantie is een mooi moment voor een herfst- of boswandeling.

Omringende landen ook prima herfstweer
Ook in de ons omringende landen is het vanaf maandag rustig en overwegend droog herfstweer. In zowel België, Frankrijk en Duitsland schijnt geregeld de zon, maar er is wel kans op nevel en mist. In het Middellandse Zeegebied neemt de wisselvalligheid geleidelijk toe en dan vooral in Italië en later in de week ook in Griekenland. Aan de Spaanse costa’s is het prima vakantieweer met veel zon en 22-25 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button