Op stap

Konikpaarden als grazers op en rond het Landgoed Ennemaborg

- advertentie -

Midwolda – Het Groninger Landschap organiseert op zondag 3  november om 13.00 uur een wandeling met als thema de Konikpaarden bij de Ennemaborg.

- advertentie -

Sinds 1982 loopt er een kudde Konikpaarden in het rond het Midwolderbos. Er wordt door de gids verteld over de oorsprong en het karakter van de dieren, en tijdens de wandeling zullen ze zich vast ergens in het gebied laten zien. Geniet van de vrijheid die deze dieren hebben ondanks de beperking van het kuddegedrag. Om ze aan den lijve te aanschouwen wandelen we door het bos op zoek naar de kudde en kunnen we laten zien in welke vorm zij het landschap helpen beheren. Geniet van de majestueuze galop van deze edele dieren.

In verband met de drassigheid van het terrein is het aan te raden om laarzen of waterdichte schoenen aan te trekken. Met een verrekijker kunt u de dieren mogelijk nog “dichter bij halen”.

Locatie: Koetshuis Ennemaborg, Hoofdweg 96 te Midwolda. De lezing met aansluitend een wandeling start om 13:00 uur en duurt circa tot 15.30 uur. De wandeling is circa 6 kilometer lang. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button