Gemeente

Doe inspiratie op voor uw eigen Green Make Over

- advertentie -

Oldambt –  Op zaterdag 2 november krijgt het huis van een gezin uit Wagenborgen in één dag een duurzame metamorfose van het SBS6-programma Green Make Over. Daarmee wordt de woning een stuk comfortabeler, milieuvriendelijker en energiezuiniger. Maar ook voor inwoners van de gemeenten Delfzijl en Oldambt valt er veel te halen op 2 november! Namelijk inspiratie en tips over hoe ze zelf aan de slag kunnen met het verduurzamen van hun huis en tuin.

- advertentie -

Inspiratiehuis
Speciaal voor inwoners uit de regio staat er op deze dag ook een mobiel inspiratiehuis. Hier kunnen inwoners ideeën op doen en kennismaken met allerlei handigheden om zelf aan de slag te gaan met hun eigen huis. Daarnaast worden diverse energiebesparende gadgets weggegeven door het Green Make Over-team. Wethouder Laura Broekhuizen van Oldambt en wethouder IJzebrand Rijzebol van Delfzijl openen dit inspiratiehuis op zaterdag 2 november om 10.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn of om een kijkje te nemen in dit voorbeeldhuis. Het inspiratiehuis is geopend tot 17.00 uur en staat deze dag op het terrein van fitnesscentrum Performance aan de Familie Bronsweg 22 in Wagenborgen.

Duurzaamheid hoog op de agenda
Bij de gemeenten Delfzijl en Oldambt staan duurzaamheid en energiezuinig wonen hoog op de agenda. Onlangs ontvingen de gemeenten een subsidie om samen met inwoners aan de slag te gaan om de dorpen Nieuwolda (gemeente Oldambt) en Wagenborgen (gemeente Delfzijl) aardgasvrij te maken. Informatie daarover staat op de website www.nieuwborgen.net.

Green Make Over in één dag
Het nieuwe woon- en leefstijl programma Green Make Over is voor mensen die hun eigen leefomgeving willen verbeteren om klimaatverandering tegen te gaan, zelf geld willen besparen en een comfortabele woning willen. Presentatrice Gwen Jansen helpt met haar experts op het gebied van hergebruik, isolatie, energie, tuininrichting, installatie en verlichting om huishoudens op praktische manieren te besparen op energie en waterverbruik. Op 2 november worden de opnames gemaakt, het verslag hiervan is op zondag 24 november om 16.25 uur te zien bij SBS 6.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button