Regionaal nieuws

Herfstkorting op bus vanaf P+R Groningen

- advertentie -

Groningen – In de donkere herfstmaanden met regenachtig weer is het drukker in het verkeer. Wie hinder op de weg wil voorkomen, kan zijn auto gratis op een P+R-terrein aan de rand van Groningen parkeren en met de bus verder reizen naar de bestemming in de stad. Dat kan in november extra voordelig. Gedurende twee weken is het P+R-maandabonnement Groningen Stad met 20% korting te koop in de webshop van Qbuzz.

- advertentie -

Rondom de stad liggen verschillende P+R-terreinen waar forenzen en bezoekers aan Groningen gratis de auto kunnen parkeren: Haren, Hoogkerk, Reitdiep, Meerstad en Kardinge. Vanaf de P+R’s rijden de bussen van Qbuzz vaak en snel naar de binnenstad, Hoofdstation, UMCG en andere bestemmingen. Bussen hebben minder last van verkeersopstoppingen, omdat ze soms eigen busbanen hebben en bij file over de vluchtstrook mogen rijden.

Hoe werkt de actie?
De kortingsactie loopt van 4 tot en met 17 november 2019 en is geldig op abonnementen die starten tussen 4 november en 1 december. Na aanschaf in de webshop van Qbuzz laadt de gebruiker het abonnement op zijn OV-chipkaart bij een oplaadpunt in de buurt.

Initiatief actie
De kortingsactie is een initiatief van Groningen Bereikbaar en OV-bureau Groningen Drenthe met medewerking van Qbuzz. Het doel van de actie is de verkeershinder te verminderen en het parkeren op een P+R en verder reizen met de bus door forenzen te stimuleren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button