Algemeen

25 jaar Radio Winschoten: Radio Winschoten zet haar beste –sportieve- beentje voor

Winschoten – De samenwerking met alle verenigingen in de regio was erg goed. We klopten nooit tevergeefs bij ze aan en telkens bleek er sprake te zijn van een echte win-win situatie. Al deze contacten leidden tot heerlijke en spannende radio.

- advertentie - 

Als die verenigingen een sportief beroep op ons deden konden en wilden we natuurlijk ook graag meedoen. Vandaag een opsomming van een aantal sportieve hoogte punten, die leidden tot interessante en vaak hilarische foto’s. Het is maar goed dat wij vanaf het begin de slogan “meedoen is belangrijker dan winnen” hoog in het vaandel hesen, anders waren deze sportieve meetings op evenzoveel teleurstellingen uitgelopen.

De eerste foto’s handelen over een jaarlijks terugkerende zwemmeerkamp in het Winschoten zwembad. Er werd snel gezwommen, over water gelopen en elk jaar was er een bijzondere zwemverrassing.

(Lees verder onder de foto’s)

De organisatie besloot op een gegeven moment een waterpolotoernooi te plannen en natuurlijk waren wij van de partij. Snel werd duidelijk dat het spelletje waterpolo een stuk lastiger is, als een beetje zwemmen en met een bal gooien. De foto’s maken ook duidelijk dat deze sport, waarbij een cap wordt gedragen, de aantrekkelijkheid van de deelnemers niet vergroot, zeker als je er ook nog een sportbrilletje bij op zet.

(Lees verder onder de foto’s)

Het programma Magazine besloot in een winterperiode om samen met Alie Dik van de sporthal een “artiestenvolleybaltoernooi” te organiseren.  De teams werden samengesteld door artiesten van allerlei pluimage. Zo hadden Deheleboel en de Stroatklinkers een eigen team.  Verder was er een mixed team met onder meer Wia Buze, Sijtse Scheringa en Tity Veen. Natuurlijk  betraden de Sport Lokaal collega’s ook het strijdveld en ook hier weer –zoals later bleek- met de Olympische gedachte. Overigens traden de artiesten tussen de wedstrijden door, ook nog eens op in de kantine van de sporthal.

(Lees verder onder de foto)

De meest hilarische foto’s zijn gemaakt op het terrein van vv Westerlee. De club had een nieuw sportveld gekregen en dat wilden ze ludiek openen met een gekostumeerde wedstrijd tussen leden van Westerlee en de in pyjama’s gestoken Radio Winschoten Collega’s. Tijdens de warming up waren onze collega’s gestoken in een  vooroorlogse brandweer uitrusting. Bij een temperatuur van rond de 30 graden was dat geen lolletje, maar het leverde wel spraakmakend beeldmateriaal op.

(Lees verder onder de foto’s)


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

Tags
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!