Algemeen

Hart- en Vaatcafé in het Ommelander Ziekenhuis

Scheemda – Op donderdag 21 november organiseert het Ommelander Ziekenhuis Groningen, in samenwerking met de Harteraad, een Hart- en Vaatcafé met het thema ‘Het hart en diabetes; het hebben van meerdere chronische aandoeningen’.

- advertentie - 

Het Hart- en Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden.

De bijeenkomst in het restaurant van het ziekenhuis begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur). Deelname aan de bijeenkomst is gratis maar bezoekers dienen zich wel aan te melden via info@harteraad.nl

Sprekers
Cardioloog Lianne Permentier vertelt over de medische aspecten van het hart en diabetes. Diabetesverpleegkundige Fokelina Bos vertelt welke behandelingen er mogelijk zijn en hoe de behandeling verloopt. Ida Miedema, lector humane voeding en actief in de Diabetes Vereniging Nederland, vertelt als ervaringsdeskundige over hoe zij omgaat met diabetes in relatie met gezonde voeding en leefstijl.

Tijdens de lezing is er ruim gelegenheid om te pauzeren en de informatie-stands te bezoeken. Verder is er voldoende ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.

Informatie
Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.ommelanderziekenhuis.nl of www.harteraad.nl. Bellen met de Harteraad kan ook, via de heer R. Meijering, telefoonnummer
06 – 163 63 468.

Opzet Hart- en Vaatcafés
Het Hart- & Vaatcafé is een initiatief van de patiëntenvereniging Harteraad en de afdeling Cardiologie van het Ommelander Ziekenhuis. De Hart- en Vaatcafés zijn bedoeld om hart- en vaatpatiënten en hun naasten met elkaar in contact te brengen en ervaringen en tips met elkaar te delen. Het vergroten van kennis is een belangrijk aspect van het Hart- en Vaatcafé. Verschillende specialisten komen aan het woord. Dit kan een arts of een verpleegkundig specialist zijn, maar ook een ervaringsdeskundige. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema.

 

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!