Incidenten

OM eist cel en TBS voor man die verdacht wordt van ontvoering

- advertentie -

Groningen – Vorige week heeft een 28-jarige man uit Sappemeer het OM 2 jaar celstraf en tbs met voorwaarden tegen hem horen eisen in de rechtbank. Dit vanwege vrijheidsberoving, mishandeling en bedreiging. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

- advertentie -

De man zou vorig jaar mei een 18-jarige vrouw uit Winschoten hebben gedwongen bij hem in de auto te stappen. Hij reed met haar naar de begraafplaats in Groningen waar zijn moeder begraven ligt. Bij het graf zou hij haar hebben mishandeld en haar haren afgeknipt, waarna hij haar dwong haar eigen graf te graven. Dit laatste is niet gelukt, maar er werd wel een schep in zijn auto gevonden.

De verdachte ontkent deze aantijgingen en zegt dat deze leugens gebaseerd zijn op jaloezie. De advocaat van de man vindt de verklaringen van de vrouw ongeloofwaardig en zegt dat het onderzoek zo minimaal is geweest dat de beschuldigingen niet kunnen worden bewezen.

Voorarrest
Het voorstel van de advocaat is dan ook vrijspraak, zeker omdat de man al 13 maanden in voorarrest zit. Indien er een straf zou worden opgelegd is dit lang genoeg beweert ze.

Eerder werd de zaak onderbroken om de man nader te onderzoeken op zijn psychische gesteldheid. Deskundigen spreken van een persoonlijkheidsstoornis en adviseren een intensieve behandeling, alhoewel tbs met dwangverpleging volgens hun niet nodig is.

De officier van justitie neemt het advies over met het verzoek eveneens een celstraf op te leggen van 2 jaar vanwege het criminele verleden van de verdachte. Het slachtoffer heeft € 6000 smartengeld gevraagd.

De uitspraak is over 2 weken.

Bron: DvhN

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button