Algemeen

BuurtAED in Rosa Caninalaan in Winschoten dankzij inzamelactie

- advertentie -

Winschoten – Met dank aan een inzamelactie door buurtbewoners hangt er binnenkort een AED in de Rosa Caninalaan in Winschoten. Via een inzamelactie op het platform BuurtAED van de Hartstichting werd binnen twee weken het benodigde geldbedrag opgehaald.

- advertentie -

Buurtbewoner Arnold Roege was initiatiefnemer van de inzamelactie. Hij is zelf werkzaam in de ambulancezorg en weet daardoor uit ervaring hoe belangrijk de aanwezigheid van een AED kan zijn. Bij iemand met een hartstilstand kan een AED het verschil tussen leven en dood betekenen. De initiatiefnemer is dan ook blij dat het geld voor de AED binnen is en het apparaat binnenkort geplaatst kan worden.

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand. De overlevingskans is hierbij het grootst als binnen 6 minuten wordt gestart met de reanimatie en een AED wordt ingezet. Daarom is het erg belangrijk dat er in de buurt een AED aanwezig is. Om ervoor te zorgen dat binnen 6 minuten met de reanimatie gestart kan worden, moeten er in heel Nederland 30.000 AED’s aanwezig zijn, die dag en nacht beschikbaar zijn. Op dit moment is slechts de helft van dit aantal aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu. Door middel van campagnes probeert de Hartstichting de aanwezigheid van het benodigde aantal AED’s te realiseren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button