Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

VCP kan onder eigen naam meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – De Verenigde Communistische Partij (VCP) kan onder de eigen partijnaam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Oldambt. Gisteren leek dat onmogelijk te zijn, omdat de partij van Engel Modderman niet meer stond geregistreerd als politieke groepering.

- advertentie -

Registratie geschrapt
De VCP deed in 2015 mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. In 2019 besloot de partij niet mee te doen en dus geen (geldige) kandidatenlijst in te leveren. In de Kieswet staat dat een partij dan wordt geschrapt uit het register. Dat betekent dat de VCP ook niet meer als partij geregistreerd stond voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. En de deadline voor het aanmelden van een nieuwe partij was 20 december 2021.

Niet geschrapt uit gemeentebestand
Uit nader onderzoek bleek dat de VCP nog wel geregistreerd stond in het gemeentelijke bestand. Het centraal stembureau van de gemeente Oldambt had de VCP moeten schrappen uit het bestand omdat de partij bij de provincie stond geregistreerd. Maar dat is per ongeluk niet gebeurd. Het verkiezingsbureau van de gemeente heeft hierover contact gezocht met de Kiesraad. En die gaf aan dat de VCP hierdoor toch onder eigen naam kan meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Engel

Modderman was erg blij met dit nieuws: “Ik sprong een gat in de lucht toen ik dit nieuws hoorde. Ik ben heel erg blij dat het centraal stembureau in het verleden een foutje heeft gemaakt, waardoor we nu toch onder onze eigen naam mee kunnen doen in Oldambt.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button