Algemeen

Burn-out, lezing door Hantzen Stevenson

- advertentie -

Winschoten – Op uitnodiging van TrOost Groningen houdt Hantzen Stevenson een lezing over burn-out. Deze lezing wordt gehouden op 14 november a.s. in Troost & Meer in Winschoten.

- advertentie -

Hantzen Stevenson is Stress- en Burnout coach. Daarnaast is zij therapeute en mindfulnesstrainer. Hantzen Stevenson begeleidt sinds 1995 in Haren  mensen en organisaties op het gebied van stressmanagement, communicatie en samenwerking.

Rouw en verlies kunnen leiden tot een burn-out
Rouw en verlies kunnen leiden tot een burn-out. Wanneer je een dierbare verliest of iets kwijtraakt wat grote gevolgen heeft in je leven, dan vraagt dat veel van je. En wel op drie vlakken: fysiek, emotioneel en psychisch. Misschien valt het zwaar om je gevoelens te verwerken. Het kan ook dat alle aandacht is gericht op het zorgen voor anderen.

De intensiteit van gevoelens en zorg, zijn grote stressfactoren en vaak is er onvoldoende ruimte voor zelfzorg en rust. Dit kan leiden tot chronische stress en uiteindelijk tot burn-out.

Maar het kan ook omgekeerd: als je in een burn-out terecht bent gekomen, krijg je te maken met verlies. Verlies van werk wat je deed, het helder kunnen denken en functioneren, verlies van je ‘oude zelf’.

Herstellen van stress of burn-out
Hantzen Stevenson geeft deze avond haar visie op chronische stress, burn-out en vooral op het herstellen daarvan. Hoe kan je beter omgaan met je grenzen en energie. Hoe kan je een gezonder evenwicht ontwikkelen tussen inspanning en herstel. Met praktische tips en eenvoudige ademhalings- en mindfulness oefeningen gaan we hiermee aan de slag. Met aandacht voor zelfreflectie, veerkracht en zingeving.

De lezing is bedoeld voor iedereen die zich verbonden voelt met het onderwerp.
Aanvang 19.30 uur met de inloop vanaf 19.00 uur. Kosten €5,- incl. koffie/thee, drinken.
Troost & Meer, Bosstraat 22  9671 GH Winschoten.
Graag van te voren aanmelden bij Alberta Kuil via info@albertakuil.nl of per mobiel 0642732107

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button