Algemeen

25 jaar Radio Winschoten: Radio Winschoten en Sinterklaas

- advertentie -

Winschoten – Elk jaar slaan om deze tijd de kinderharten wat sneller, want dan arriveert de goedheiligman weer in ons land. Ver voordat de naar mijn mening volstrekt overbodige discussie over Zwarte Piet startten, werden de beelden uit deze aflevering over 25 jaar Radio Winschoten gemaakt.

- advertentie -

Onze omroep was er natuurlijk elke keer bij en onze collega Eric Blaauw was de uitverkorene om de Sint te begeleiden naar de Winschoter haven. Hij werd gedropt op de pakjesboot en kon op die manier van minuut tot minuut verslag doen van de laatste honderden meters van de reis vanuit Spanje naar Winschoten.

Op deze foto zien we Erik in een geanimeerd gesprek met de Sint.

(Lees verder onder de foto)

Bij het zien van al die verwachtingsvolle kindersnoetjes aan de vaste wal, werd de sfeer op de pakjesboot steeds vrolijker.

(Lees verder onder de foto)

De intocht van de Sint in Winschoten kende elk jaar een drietal stops. Natuurlijk werden de kinderen in de haven begroet en deelden de Pieten handen vol snoep en pepernoten uit.

Na een rondtocht door de stad, ging de Sint vervolgens op bezoek bij de kindertjes, die helaas een poosje in het Sint Luka Ziekenhuis moesten verblijven. Elk jaar weer een aandoenlijke actie van de goedheiligman.

De laatste stop voor de Sint was die bij Radio Winschoten, waar de redactie van Sport Lokaal op dat moment druk was met hun sportuitzending. De Sint die dan al wat moe was geworden en –in weet niet of je dat van een goedheiligman mag zeggen- wat melig werd. Omdat er een grote schare kinderen in het kielzog van de Sint arriveerde, werd er iemand bij de deur gezet om “verrassingen” te voorkomen.

Sint werd dan natuurlijk geïnterviewd door de gastheer en –dame van het sportprogramma. Dat leverde meestal een geanimeerd gesprek op. De Sint bracht elk jaar de groeten over van Johan Cruijff, die volgens de goedheiligman in Spanje zijn buurman was.

Hij vertelde dan dat hij een paar weken terug in de zon nog een balletje had getrapt met Johan. Wij hebben ons daar nooit echt een beeld bij kunnen vormen, de Sint met blote benen in een kort Adidasbroekje.

Het verhaal heb ik ooit geprobeerd te controleren.  Ik mocht Johan Cruijff  interviewen toen deze met zijn Barcelona op trainingskamp was en in Winschoten tegen een regioteam speelde. Johan deelde overigens desgevraagd mede, dat hij krachtens een afspraak met de Sint, daar geen uitspraak over mocht en kon doen, waardoor ook wij nog steeds in het ongewisse zijn gebleven.

(Lees verder onder de foto’s)

De Sint was erg in zijn nopjes, toen we hem bij een van zijn bezoeken aan onze studio, een aubade door een vijftal beeldschone dames  aanboden. We hadden de damesgroep V-alive op bezoek voor opnames en zij namen de gelegenheid te baat om 5 stemmig voor de Sint een sinterklaasliedje te zingen. Per slot van rekening wilden zij hun schoen die avond ook nog zetten.

Of de Sint er de hand in heeft gehad, maar sinds dat optreden is Karin Dijkhuizen (een van de dames V-Alive) beroemd geworden in binnen en buitenland.

Met de Sint glimmend van trots, maakte we deze foto.

(Lees verder onder de foto)


Laat ons weten welke onderwerpen of gebeurtenissen u nog graag eens de revue wilt zien passeren. Reacties graag naar jankeitz@gmail.com.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button