Algemeen

Aftrap gegeven voor nieuwe jeugdraad: ‘GeneRaadCie’

Winschoten – In Jongerencentrum ’t Spoor is maandagavond de aftrap gegeven voor de nieuwe Oldambtster jeugdraad GeneRaadCie. Oldambtster jongeren bundelen hun krachten en werken met hulp van de gemeente Oldambt aan een jeugdraad. Hun ambitie?….samen ontdekken hoe Oldambt beter en mooier kan worden en noemen zichzelf dan ook de GeneRaadCie, de stem van hún generatie.

- advertentie - 

Het was een volle bak in jongerencentrum ’t Spoor, met in hun midden ook burgemeester Cora Yfke Sikkema en wethouder Bard Boon. De jongeren hier aanwezig, van 14 tot en met 20 jaar, vertegenwoordigen Winschoten en alle dorpen binnen de gemeente. De groep is een breed gezelschap aan jongeren, met allemaal verschillende achtergronden

Het eerste onderwerp tijdens deze eerste bijeenkomst was vuurwerkoverlast. Burgemeester Sikkema gaf nog eens duidelijk aan dat vorig jaar binnen de gemeente voor € 30.000,00 aan vernielingen was aangericht. Het ging hierbij om vuilnisbakken, verkeersborden, asfalt etc. Een groot bedrag. Sikkema is met de jongeren in gesprek gegaan wat we daaraan kunnen doen.

GeneRaadCie is nog in ontwikkeling en probeert te ontdekken wat voor soort jeugdraad ze willen zijn. Dat wordt gedaan door dingen te proberen, te kijken wat werkt en niet werkt. Daarom willen ze elke maand bij elkaar komen.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!