Algemeen

Woensdag 20 november ook cao-acties in Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Scheemda – De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de ziekenhuizen hebben nog geen resultaat opgeleverd. De vakbonden hebben daarom op 20 november een landelijke stakingsdag voor de ziekenhuizen aangekondigd. Meerdere afdelingen van het Ommelander Ziekenhuis doen hier aan mee.

- advertentie -

In juli dit jaar is in de eerste drie ziekenhuizen actie gevoerd. In september startte de tweede actieronde bij meerdere ziekenhuizen. Op 18 september is in het Ommelander Ziekenhuis de aftrap gedaan van deze estafette-actie. Op deze dag werden er op meerdere afdelingen in het ziekenhuis zondagsdiensten gedraaid.

Op 20 november tussen 00.00 en 24.00 uur draaien wederom meerdere afdelingen in het ziekenhuis een zondagsdienst. Dit zijn deels andere afdelingen dan tijdens de vorige staking op 18 september. Het ziekenhuis belt alle patiënten van wie de afspraak moet worden verplaatst in verband met de cao-actie vóór 20 november. Is een patiënt niet gebeld dan gaat de afspraak door.

Patiënten die woensdag 20 november a.s. een (combi)afspraak hebben op een afdeling waar gewerkt wordt volgens een zondagsdienst, worden door het ziekenhuis gebeld over het moeten verplaatsen van de afspraak in verband met de landelijke cao-actie. Er wordt dan een nieuwe afspraak gepland.
Wij maken u erop attent dat, als het ziekenhuis belt, in het scherm van uw telefoon het woord ‘anoniem’ verschijnt en geen telefoonnummer.

Vanwege de acties zijn er geen geplande of electieve (dag)opnames, afspraken en behandelingen op de operatieafdeling, de medische beeldvorming (radiologie), de functieafdeling (o.a. hart- en longfunctieonderzoek en vaatonderzoek) en de afdeling endoscopie (de binnenkant van organen bekijken met een mini-videocamera). De scopie-onderzoeken op de polikliniek KNO/Urologie vinden wel doorgang, zoals onderzoeken van keel, neus of oren en urinewegen.

Tevens worden op deze afdelingen wél acute patiënten gezien/behandeld/geopereerd.

Wat is een zondagsdienst?
Een zondagsdienst op een doordeweekse dag houdt in dat de patiëntenzorg verloopt als ware het een zondag. Ook tijdens een zondagsdienst staat de patiëntveiligheid altijd voorop.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button