AlgemeenVideo

Fotoserie: Aankomst Sint in Beerta

- advertentie -

Beerta – Afgelopen zondagmiddag kwamen de Sint en zijn Pieten per boot Beerta binnen gevaren.

- advertentie -

Op Facebook ging een verhaal rond over de Kokspiet die geen kleren had want er was een boef die zijn kleren had verbrand. Ook was de Wegwijspiet op het verkeerde pad gestuurd door hem. Het was dus nog even spannend of alles wel goed zou komen.

Burgemeester Cora Yfke Sikkema stond op de kade om het gevolg te verwelkomen in Beerta. Sint deed daarna nog een rondje door het dorp per koets. Ondertussen stonden de kinderen vol verwachting te wachten in de Immekorf. Na het krijgen van drinken en iets lekkers werden er uit volle borst sinterklaasliedjes gezongen. Daarna werd er toch maar even gezocht waar de boef was gebleven… deze had zich inmiddels verstopt in een kist. Als straf moest hij alles vegen en neemt Sint hem mee zodat hij in Spanje ook het kasteel nog aan kan vegen.

Behalve de jonge kinderen heeft Sint ook de tijd genomen voor de oudere mensen in verpleegtehuis De Tjamme waar hij een bezoek bracht. Hier werd uitbundig feest gevierd met het orkest De Bierpiekers dat de stemming er goed in kon houden. Toen werd het tijd dat Sint naar een volgend dorp moest gaan.

Foto’s: Trijntje Timmer/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button