Algemeen

Geslaagde vrijwilligersfeestavond 2019 druk bezocht

- advertentie -

Winschoten – Op woensdag 20 november is de jaarlijkse vrijwilligersfeestavond van de gemeente Oldambt gehouden in hotel/ restaurant In den Stallen te Winschoten.

- advertentie -

De opkomst was net als andere jaren zeer groot. Ruim 350 mensen bezochten de avond, die in het teken stond van wie de vrijwilliger(s) van het jaar 2019 zou worden. Wat muziek betreft was er voor elk wat wils, zoals de Rio’s (stemmingsorkest), het trio 2XY en de bekende Groninger zanger Erwin de Vries, die de stemming er goed in wist te brengen.

Om 21.30 was het dan zover: de bekendmaking van de vrijwilligers van het jaar 2019. De presentatie van de vrijwilligers van het jaar vond ook deze keer plaats door middel van professionele filmpjes waarin de kandidaten aan het publiek werden voorgesteld. Daarna vroeg presentator Jan Keitz de genomineerden om naar voren te komen en hij hield een kort gesprek met hen over wat ze zoal doen aan vrijwilligerswerk.

Een jury die uit 5 personen bestaat uit de gemeente Oldambt, had voor deze avond al hun keuze gemaakt wie de winnaars zouden worden.

En terwijl de spanning steeg in de zaal kwam wethouder Laura Broekhuizen op het podium om de winnaars bekend te maken en de prijzen uit te reiken. De groepsprijs voor vrijwilligers werd bekend gemaakt door Gert Blaauw van de SNS bank. De bank is dit jaar de nieuwe sponsor en stelde € 250,00 beschikbaar voor de groepswinnaar.

De vrijwilliger van het jaar kreeg een tegoedbon voor een etentje voor 4 personen inclusief drankjes beschikbaar gesteld door In de Stallen. En ook de jongerenvrijwilligersprijs werd aangeboden door In den Stallen, een bowlingarrangement voor 4 personen inclusief hapjes en drankjes.

De winnaars van de vrijwilligersprijs van het jaar 2019 zijn:

Categorie jong vrijwilliger: Martin Boven uit Winschoten
De jury is erg te spreken over Martin’s inzet in de afgelopen 5 jaar voor VV Bato. Martin is al sinds 2004 lid van deze voetbalclub. Zo is Martin wedstrijdsecretaris van de jeugdafdeling, organiseert busreizen naar uitwedstrijden, trainer van JO17 team en assistent leider bij de senioren op de zaterdag. Martin is niet alleen actief voor de jeugd maar ook voor de G-afdeling en de senioren afdeling. Daarnaast pakt Martin alles op wat er binnen VV Bato te doen is en doet dit gemiddeld 15 uur per week. De jury vind sport erg belangrijk en Martins brede inzet wordt zeer gewaardeerd.

Categorie vrijwilliger: Hero Poppens uit Winschoten
De jury roemt zijn vele inzet voor de begraafplaats Hofstraat, en dat al 10 jaar lang. Zijn inzet op de achtergrond verdient het om nu eens in het zonnetje gezet te worden. De jury is eveneens zeer te spreken over alle werkzaamheden die de dhr. Poppens op zich heeft genomen. Hij is één van de vrijwilligersgroep die twee zaterdagen per maand werkzaamheden verricht op de begraafplaats. Dhr. Poppens is daarnaast ook bijna dagelijks op de begraafplaats te vinden en is een vraagbaak voor iedere bezoeker.

De werkzaamheden die dhr. Poppens op zich heeft genomen bestaan uit o.a. het fotograferen van grafmonumenten, onderzoek naar de steenhouwers en ijzersmeden, onderhouden van websites als ‘graftombe’, “alle Groningers” en “wie is wie”. Bovendien heeft hij het hele administratie systeem op orde gebracht en houdt hij zijn kennis op pijl door cursussen en het bezoeken van symposia.

Categorie vrijwilligersorganisatie: Stichting Ultraloop Winschoten
De jury was unaniem in hun oordeel dat Stichting Ultraloop dit jaar de prijs moest winnen. Een zeer
goed georganiseerd evenement als de Run met een inzet van meer dan 350 vrijwilligers, dat ook nog
eens al 44 jaar bestaat.

Het evenement geniet grote bekendheid in Nederland en daarbuiten en biedt jaarlijks veel plezier
aan zowel de deelnemers als de toeschouwers. Daarnaast komt in 2020 het WK 100 km naar
Winschoten wat toch wel uniek te noemen is. De jury vind dit een uitgelezen kans om deze sport en
daarmee al het vrijwilligerswerk wat daarvoor gedaan wordt, hiermee te waarderen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button