AlgemeenVideo

Fotoserie: Oh oh oh, als dat maar goed komt met Sinterklaas in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Zaterdagmiddag even voor 13.00 uur is het druk in Scheemda. Wat zou er aan de hand zijn? Volgens ons komt de Sint vandaag aan per boot, maar we horen een klein meisje zeggen dat dit niet kan omdat zijn paard Ozosnel koudwatervrees heeft en dus niet op een boot zou stappen. Vol verwachting klopt ons hart dan ook als we in de verte toch een boot aan zien komen. Sinterklaas heeft zijn paard niet mee genomen, wel heel veel Pieten, cadeautjes en koffers!

- advertentie -

Als de boot net onder het bruggetje door is gaat het mis! Een fikse windvlaag neemt een van de pakjes mee en die belandt in het water. Van wie zou dit cadeau zijn?

Na het aanmeren stapt Sinterklaas fier van de boot af. Prins Hendrik uit Scheemda speelt ondertussen gezellige Sinterklaasliedjes. De Pieten zetten alle koffers op een rolcontainer en andere Pieten beginnen met het uitdelen van pepernoten. Uitgebreid neemt Sinterklaas de tijd om alle kinderen een handje te geven. Langzaamaan verplaatst de stoet zich richting het plein voor de Jumbo.

Hier staat een podium klaar waar een vertegenwoordiger van Handel & Nijverheid en wethouder Bard Boon Sinterklaas welkom heten. Maar er is nog een probleem! Ze hebben hun koffers mee genomen omdat ze vannacht in Scheemda zouden blijven slapen, maar ze weten niet meer waar. Alle koffers moeten worden uitgepakt om de kaart te zoeken. Gelukkig vinden ze de kaart en dansen ze van vreugde de polonaise. Zelfs Sinterklaas doet mee!

Foto’s: Margreet Leeuwerik/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button