Cultuur

Ook muziekvereniging ‘Excelsior’ stopt wegens te weinig leden

- advertentie -

Finsterwolde – Na 82 jaar stopt “muziekvereniging Excelsior” in Finsterwolde. Momenteel worden de laatste lopende zaken nog afgehandeld, maar muziek wordt er al niet meer gemaakt. Reden: Te weinig leden, er was geen houden meer aan.

- advertentie -

“Aanwas van jeugdige leden was er niet meer. Het is het probleem van zoveel verenigingen. De jeugd heeft internet, de mobiele telefoon. Allemaal veel interessanter dan de muziekvereniging kennelijk.” schrijft de vereniging in hun persbericht.

De vereniging heeft in het verleden wel acties gehouden om nieuwe leden te werven. Dat had vrij weinig effect, dus uiteindelijk onvoldoende om als vereniging te overleven.

Samenwerking
“Wel zijn we een jaar of 5 geleden samen met de muziekvereniging Kunst naar Kracht uit Bad Nieuweschans samen gaan musiceren (we waren toen ongeveer 19 personen) en konden repeteren en optreden. Maar ook dit mocht niet baten, inmiddels tellen we nog 12 personen.” aldus de vereniging.

Lees ook: Harmonieorkest Kunst naar Kracht is niet meer (Gesprek met Jacob Kerkhof)

Schaars bezocht
Repetities worden door werk, andere verplichtingen, of ziekte schaars bezocht zodat we geen mooie nummers meer ten gehore kunnen brengen.  “Daarom kunnen we niet anders dan met ingang van 1 januari 2020 de stekker eruit trekken.” staat in het bericht.

Excelsior beschikt nog over een aantal instrumentarium. Dit zal geïnventariseerd worden en ten verkoop worden aangeboden. Ook de bladmuziek voor meer dan 500 werken, daarvoor zal worden bekeken wat er mee moet gebeuren.  “Wij bedanken U voor uw vertrouwen en ondersteuning.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button