Sport

Midwolmer Zoë Klunder geselecteerd door IOC-Olympisch scheidsrechter

- advertentie -

Midwolda/Nursultan (Kazachstan) – Zoë Klunder, die naast haar worstelsport Sambo ook traditioneel en Olympisch vrije stijl worstelen doet, is nu ook geselecteerd voor de WK ’19 traditioneel worstelen in het verre Nursultan.

- advertentie -

Zoë nog maar net terug uit Seoel te Zuid-Korea werd afgelopen woensdag door IOC-Olympisch scheidrechter Edmar Abdoelaev officieel geselecteerd en gevraagd voor de WK ’19 traditioneel worstelen in Nursultan te Kazachstan.

Zoë is daarbij geselecteerd voor twee traditionele worsteldisciplines waar ze een tijdje terug nog 3e mee is geworden op een Grand Prix in Bishkek te Kirgizië. Hier heeft ze bij de UWW United World Wrestling en World Alysh Federation een enorme indruk achtergelaten. Vooral nadat ze op een haar na de regerend senior wereldkampioen versloeg. Deze federaties willen de worstelsport en met name voor dames meer bekendheid geven in de westerse wereld en zien deze rol wel toebedeeld aan Zoë.

Ondanks de kou van pakweg -25 graden Celsius en de dagen rondom Kerst van huis zal ze haar uiterste best doen om Nederland hierin zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Natuurlijk mede mogelijk gemaakt en met alle dank aan haar trainers, coaches, teamgenootjes, Johan Cruijff College en last but not least sponsoren.

Zoë viert Kerstnacht dan ook boven in de lucht als ze terug naar Nederland vliegt, toch wel een beetje bijzonder!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button