Cultuur

Uitvoering Jazz-suite “De Pandemie”

- advertentie -

Winschoten – Hoe voelde de lockdown voor musici? Marco Kerver, Groninger componist en arrangeur, vertaalde deze tijd in muziek en woord in een avondvullende jazz-suite ‘De Pandemie’. Het is de vierde jazz-suite die hij speciaal schreef voor het Stageband Jazz Orchestra uit Groningen.

- advertentie -

Het orkest neemt je mee langs de gevoelens van frustratie, wanhoop, boosheid en blijheid die de culturele sector tijdens de Corona-jaren heeft gevoeld vanaf de plotselinge stilte, de eerste beperkte optredens tot de volledig hervonden vrijheid. Door de Nederlandse teksten is het verhaal uitstekend te volgen.

Met de vorm van een jazz-suite neemt Marco Kerver de luisteraar ruim 80 minuten mee in een veelkleurige muzikale wereld. Voor de toeschouwer is deze theatrale presentatievorm nieuw en uniek en een geweldige manier om live jazzmuziek te beleven.

Stageband Jazz Orchestra
Stageband Jazz Orchestra bestaat uit professionele jazzmusici, voor deze suite aangevuld met een internationaal strijkkwartet en vocal group Treats. Stageband Jazz Orchestra is al meer dan 40 jaar de toonaangevende bigband van Noord Nederland.

Jazz-suite “De Pandemie” wordt onder meer uitgevoerd in De Klinker te Winschoten (8 februari 20.00 uur) m. Projectwebsite met veel info en foto’s: www.jazzsuite.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button